Decembra sākumā Rīgā atkal uzstāsies pasaulslavenais "Gregorian" koris

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Savas jaunās koncertturnejas "Pure Chants" ietvaros Rīgā atkal viesosies pasaulē visskanīgākais koris "Gregorian", kas jau vairākkārt uzstājies Latvijā.

Populārais "Gregorian" koris nāk no Vācijas, un tas ir pazīstams ar savām pop un roka dziesmām, kuras iedvesmojis baznīcas gregoriskais dziedājums. Koris jau divdesmit gadus sniedz brīnišķīgus koncertus. Neparasti skanējumi apvienojumā ar spēcīgu iestudējumu nodrošina neaizmirstamu koncerta baudījumu.

2. decembrī "Arēnā Rīga" notiks "Gregorian" jaunā albuma "Pure Chants" koncertuzvedums.

2021. gada decembrī izdotajā albumā "Pure Chants" skan klasiskas kora dziesmas, ko papildina folka un popmūzikas favorīti. "Pure Chants" pasaules turneja sākās 2023. gada sākumā un ietver vairāk nekā 180 koncertus Eiropā, Āzijā, kā arī Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā. Koncertā skanēs tradicionālu melodiju izlase, kas mīsies ar laikmetīgiem skaņdarbiem, ko pavadīs kvalitatīvs iestudējums ar izcilu apgaismojumu un jaudīgu skanējumu. Lielāko hitu programmā iekļautas tādas dziesmas kā "Sound of Silence" (Simons un Garfunkels), "Moment of Peace", "Hallelujah" (Leonards Koens), "Fix You" (Coldplay), "My Heart Will Go On" (Selīna Diona), "Sadness" (Enigma), "Ameno" (Ēra) un citi.

"Gregorian" raksturo harmonisks vokāls instrumentālu aranžējumu pavadījumā, un kora priekšgalā ir tā dibinātājs Frenks Pētersons. Koris ir uzstājies arēnās, teātros un baznīcās Eiropā, Āzijā, Āfrikā un Tuvajos Austrumos. "Gregorian" koncertus 31 valstī kopumā apmeklējuši 3 miljoni cilvēku. Kora repertuāru veido gandrīz 300 dziesmas, no klasiskās mūzikas līdz estrādes dziesmām un mūsdienu rokam.

1999. gadā "Gregorian" izdeva savu pirmo albumu "Masters Of Chant", kas kļuva par tāda paša nosaukuma desmit albumu sēriju, kas izdota līdz 2015. gadam. Pa šo laiku koris ir izdevis vairākus citus albumus, tostarp Ziemassvētku albumu, vairākas labāko hitu kolekcijas, dzīvu koncertu ierakstus un mūzikas video albumus. "Gregorian" ir pārdevis vairāk nekā 10 miljonus ierakstu visā pasaulē.

Biļetes jau pieejamas Biļešu servisa tirdzniecības vietās un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu