Grieķu slepkava, kuram gandrīz izdevās piemuļķot visu pasauli (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Vavis Anagnostopuls
Vavis Anagnostopuls Foto: AP/Scanpix

Vavis Anagnostopuls: gudrs, fotogēnisks, harismātisks un panākumiem bagāts – visas šīs īpašības, visticamāk, lika viņam domāt, ka viņš spēs brutāli noslepkavot savu sievu un apmuļķot visu pasauli. Un kādu brīdi tas viņam tiešām izdevās.

2021. gada 11. maijā savā gultā nogalināta tika atrasta 19 gadus vecā Kerolaina. Viņas vīrs, kurš bija turpat istabā sasiets, ar aizbāztu muti, bija spējis ar degunu nospiest telefona taustiņus un izsaukt policiju. Mājā dzīva tika atrasta arī pāra meita Lidija, savukārt ģimenes suns bija aiz pavadas pakārts pie kāpņu margām.

Kā sākumā ziņoja Kerolainas vīrs Vavis Anagnostopuls, ap puspieciem rītā mājā caur pagraba logu ielauzās trīs maskās tērpti laupītāji un nogalināja ģimenes suni, aiz pavadas pakarot to pie kāpņu margām. Tad laupītāji uzkāpuši mājas augšstāvā uz pāra guļamistabu un, piedraudot ar ieroci, pieprasījuši naudu. Vavis pateicis, ka viņam ir 10 000 eiro, un norādījis vietu, kur nauda atrodas. Kerolaina, kura pārvaldīja Austrumu cīņas mākslu, pretojās, līdz laupītāji pavērsa ieroci pret pāra mazuli. Laupītāju līderim tad izdevās Kerolainu nogāzt un nosmacēt. Pirms došanās prom noziedznieki sasējuši un aizbāzuši muti 33 gadus vecajam Kerolainas vīram, kurš drīz vien zaudējis samaņu.

Izmeklēšanas sākumposmā policija noskaidroja, ka iebrucēji no novērošanas kameras pirmajā stāvā izņēmuši atmiņas karti.

2022. gada dokumentālajā filmā “Caroline: The Murder That Fooled the World”, kas skatāma LMT Viedtelevīzijā, vērotājs var sekot līdzi, kā viss norisinājās no izmeklēšanas sākuma, kad Vavis centās piemuļķot visu pasauli, līdz beigām, kad tika atklāta šokējošā patiesība.

VIDEO: DOKUMENTĀLĀS FILMAS KACEKLIS

Helikoptera pilotam Vavim pasauli vazāt aiz deguna gan neizdevās ilgi, un drīz vien atklājās patiesība, proti, savu sievu nožņaudzis un suni nogalinājis bija viņš pats kopā ar rūdītu noziedznieku bandu. Kad tas tapa skaidrs, sākās dramatisks tiesas process, kas tika plaši atspoguļots Grieķijas medijos.

Beigu beigās tiesneši bija vienisprātis, ka tad jau 34 gadus vecajam vīrietim jāsaņem bargākais Grieķijas tiesu sistēmā iespējamais sods: mūža ieslodzījums par plānotu sievas noslepkavošanu; 11 gadi un seši mēneši cietumā par ģimenes suņa brutālu nogalināšanu; un 20 000 eiro liela soda nauda.

Izmeklēšanā atklājās, ka Vavis Anagnostopuls sievas slepkavību savās mājās Atēnās bija plānojis teju sešas nedēļas. Pēc sprieduma pasludināšanas pat Vavja advokāts atzina, ka tāds verdikts bija gaidāms.

Šis noziegums Grieķiju skāra īpaši smagi, jo pēdējā laikā valstī bija notikušas vairāku sieviešu slepkavības.

Kad Vavis medijiem kameru priekšā tajā pašā mājā, kurā bija izdarījis slepkavību, stāstīja, ka nenovēl nevienai citai ģimenei piedzīvot tādu nelaimi, kādu piedzīvojis viņš, nebija neviena Grieķijā vai ārzemēs, kurš nejustu viņam līdzi.

Ņemot vērā, ka valstī noziedzības līmenis aizvien turpināja pieaugt, Aizsardzības ministrija izsludināja ievērojamu atlīdzību tam, kurš palīdzēs atrast šā nozieguma vaininiekus. Nedēļas ritēja, jaunu pierādījumu bija maz un sabiedrība bija saspringtāka nekā jebkad. Vavis stāstīja, ka nezina, no kurienes bija šie noziedznieki, bet apgalvoja, ka no ārzemēm. Policijā ik pa laikam tika nogādāti iespējamie aizdomās turamie – gruzīni, albāņi –, tomēr patieso vainīgo aizvien neizdevās atrast. Vavis tikmēr bija pārsteidzoši pārliecinošs aktieris, medijos tēlojot sērojošu vīru un tēvu.

Vairākas nedēļas vēlāk, kad beidzot izdevās atrast pierādījumus, ka īstais slepkava ir pats Vavis, kurš sievas līķim blakus bija noguldījis 11 mēnešus veco meitu, sabiedrības simpātijas pārvērsās šokā, neizpratnē un riebumā.

Īpaši sāpīgi tas viss bija grieķiem, kuri jutās smagi apmuļķoti, viņu uzticība bija pievilta. Pašlaik Vavis joprojām atrodas cietumā un saņem neskaitāmas vēstules no pielūdzējām. Pasaule tik tiešām ir neizprotamā pilna.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu