LNB un Gētes institūts Rīgā aicina uz simpoziju par draudiem vārda brīvībai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Trešdien, 22. novembrī plkst. 15:00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē notiks simpozijs par demokrātijas un sabiedriskās diskusijas telpas noturību, kuru sadarbībā ar LNB organizē Gētes institūts Rīgā.

Pēc Berlīnes mūra krišanas un PSRS sabrukuma bija pamats cerēt, ka liberālā demokrātija uz visiem laikiem ir uzvarējusi cīņā pret brīvības ienaidniekiem. Tomēr 21. gadsimtā redzam, ka autoritārisms pasaulē iet plašumā, un pat Eiropā neesam vairs pasargāti no "neliberālās demokrātijas" – sistēmas, kurā saglabājas demokrātijas čaula, bet kontroli pār tās iekšējiem mehānismiem sagrābj viens politisks spēks vai vadonis.

Foto: Publicitātes foto

Būtisks solis šādas neliberālas demokrātijas izveidošanā ir viedokļu daudzveidības ierobežošana sabiedriskajā diskusiju telpā, medijos un mākslā. Kā šāda publiskās telpas vienveidošana ir notikusi citās Eiropas Savienības valstīs? Vai kaut kas līdzīgs varētu notikt arī Latvijā?

Uz šiem jautājumiem atbildes tiks meklētas simpozijā "Draudi vārda brīvībai 21. gadsimta Eiropā", kuru vadīs žurnāla “IR” komentētājs Pauls Raudseps.

Runātāji un diskusijas dalībnieki:

Borbala Szalai (Borbála Szalai), laikmetīgās mākslas festivāla “Off-Biennale Budapest” pārstāve, Ungārija

Solvita Krese, Latvijas Laikmetīgās mākslas centra direktore

Anda Rožukalne, Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas mediju ombuds, Rīgas Stradiņa universitātes profesore

Ivonna Plaude, laikraksta “Neatkarīgās Tukuma Ziņas” galvenā redaktore, Latvijas Reģionālo mediju asociācijas valdes priekšsēdētāja

Jana Veinberga, rakstniece, Jūrmalas bibliotēku aizstāvju kopas pārstāve

Ģirts Jankovskis, “Demokrātijas festivāla Kuldīgā” organizētājs un Eiropas Kultūras galvaspilsētas Liepāja 2027 sabiedrības līdzdalības speciālists

Simpozija interesenti tiek aicināti tam reģistrēties līdz 16. novembrim pievienotajā saitē

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu