"Es nezinu, vai viņa vispār būtu dzīva." Džeimijs Spīrss atklāti par meitas aizbildniecību

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

2021. gada septembrī tika izbeigta 13 gadus ilgā aizbildniecība pār popmūzikas zvaigzni Britniju Spīrsu. Viņa apgalvo, ka tie bijuši "apkaunojoši un pazemojoši" gadi, kuros viņa atradās tēva Džeimija Spīrsa pārraudzībā. Taču kāda ir Džeimija stāsta puse? 

Amerikāņu popzvaigzne Britnija Spīrsa, kura savas karjeras augstāko punktu sasniedza 2000. gadu sākumā, kopš 27 gadu vecuma atradās sava tēva Džeimija Spīrsa aizbildniecībā. Šāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad dziedātāja 2008. gadā piedzīvoja bēdīgi slaveno epizodi, kad publiski nodzina sev matus un vēlāk uzbruka paparaci un viņa automašīnai ar lietussargu.

Spīrsa un ilggadēja ģimenes advokāta Endrjū Valleta pārraudzībā nonāca dziedātājas finanses, viņi pieņēma lēmumus, kas saistīti ar mūzikas ierakstīšanu, koncertturnejām, uzstāšanos televīzijā un citos projektos. Tāpat aizbildņiem bija pieejama Spīrsas slimības vēsture un viņi drīkstēja pieņemt lēmumus, kas attiecas uz dziedātājas veselību. 

Vecāku loma dziedātājas dzīvē bijusi liela - popmūzikas princeses Britnijas Spīrsas saknes meklējamas Kentvudā, mazā Luiziānas štata pilsētiņā. Britnija iemantoja slavu 90. gadu sākumā, piedaloties filmā "The Mickey Mouse Club" un vēlāk sākot dziedātājas karjeru. "Esmu ļoti pateicīga, jo viņi mani ir atbalstījuši no paša sākuma. Viņi vienkārši zina, ka man patīk dziedāt, un to es vienmēr esmu vēlējusies darīt, tāpēc viņi ir 100% aiz muguras jau no paša sākuma," sacīja Spīrsa.

Viņas vecāki allaž lepojušies ar meitu - viņas personību, talantu un panākumiem. Taču viņi pat nenojauta par veiksmes blaknēm. 

Atskatoties uz Spīrsas laiku aizbildniecībā, viņas tēvs uzskata, ka tas bijis pareizākais lēmums. 

Tas izglābis ne tikai pašu Britniju no viņas tumšākajām dienām, bet arī viņas attiecības ar dēliem Prestonu un Džeidenu, kuri nākuši pasaulē viņas attiecībās ar bijušo vīru horeogrāfu Kevinu Federlainu. 

Tie bija sarežģīti laiki, uzskata viņas tēvs, taču piebilst, ka lēmums par aizbildniecību bija pareizs, pat ja tas ietekmē viņa un meitas attiecības. 

"Ne visi man piekritīs... Tas ir bijis velnišķīgs laiks.

Bet es mīlu savu meitu no visas sirds un dvēseles.

Kur Britnija būtu šobrīd bez šīs aizbildniecības? Es nezinu, vai viņa vispār būtu dzīva. Man nezinu. Lai pasargātu viņu un arī viņas bērnus, aizbildniecība bija lielisks līdzeklis. Bez tā es nedomāju, ka viņa būtu atguvusi viņus," pārliecināts ir Spīrss.

Tiesas procesa laikā, kurā tika lemts par aizbildniecības atcelšanu, Spīrsa advokāti uzsvēra, ka tā ir "nepieciešama, lai aizsargātu Britniju visās šī vārda nozīmēs". "Viņas dzīve bija uz sabrukuma robežas, un viņai bija fiziskas, emocionālas, garīgas un finansiālas ciešanas."

“Mana izpratne par aizbildniecību ir palīdzēt kādam atgūt dzīvi un atgriezties sabiedrībā, kā arī dzīvot normāli. Gribu uzskatīt, ka es kaut ko mainīju. Aiz manis stāvēja cilvēki, kas patiešām palīdzēja novest to līdz vietai, kur mēs varētu viņai palīdzēt," pauž Spīrss.

Taču tas nav gluži tā, kā to redzēja pārējā pasaule. Viņu saspīlētās attiecības atspoguļotas HBO seriālā "Džeimijs pret Britniju: tēvu un meitu tiesvedība" (Jamie and Britney: The Father Daughter Trials). Savukārt Britnijas stāsta pusi lasi jau rīt! 

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu