Muktupāvels: Mani aizvaino, ja kāds pazemo mūsu valsti (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Dziedātājs Zigfrīds Muktupāvels piedalās Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokoperas "Lāčplēsis" jauniestudējumā "Arēnā Rīga".
Dziedātājs Zigfrīds Muktupāvels piedalās Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokoperas "Lāčplēsis" jauniestudējumā "Arēnā Rīga". Foto: Sintija Zandersone/LETA

Sestdien, 18. novembrī, atzīmējam Latvijas Republikas Proklamēšanas 105. gadadienu. Mūziķis Zigfrīds Muktupāvels intervijā žurnālam "Ieva" atklāj, kas viņam ir svarīgi valsts svētkos. 

"Sākumā nācās sevi mazliet lauzt, jo esmu no paaudzes, kur jēdzienam valsts svētki ir amorāla pieskaņa. Bet tagad tos uztveru kā personīgus svētkus," saka Muktupāvels.

Viņš turpina: "Un, godīgi sakot, man kremt, kad kāds saka: "Nu redz, mūsu valsts te kaut ko nav izdarījusi!" Kā tā var teikt? Valsts – tas esmu arī es. Konkrēti cilvēki varbūt pieņēmuši muļķīgus lēmumus vai likumus, bet mums ikvienam ir kādas iespējas ar to cīnīties. Mani aizvaino, ja kāds pazemo mūsu valsti, jo ar savu valsti ir jālepojas."

"Ja mēs kaut ko nepareizi izdarām, ir kaut kas jāmaina, bet valsts pie tā nav vainīga, tā ir mūsu māja. Nav ideālās sabiedrības, nav ideālās valsts," uzskata Muktupāvels.

Vairāk lasi žurnāla "Ieva" 15. novembra numurā!

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu