"Es neticu, ka viņš vienkārši noslīka..." Metjū Perija bijusī draudzene izsakās par aktiera nāvi

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Keitija Edvardsa (Kayti Edwards) atklāj, ka situāciju komēdijas “Draugi” zvaigzne Metjū Perijs (Matthew Perry) rūpējās par to, lai narkotikas nemētātos apkārt. Viņa baidās, ka pirms nāves viņš piedzīvojis atkarības recidīvu, un pastāstīja mazliet vairāk par viņa iekšējiem dēmoniem.

Edvardsa jaunākajā intervijā pauž, ka aktiera alter ego jeb otrā es ar vārdu “Metmens” (“Mattman”) izmantošana viņa sociālajos tīklos dienas pirms traģēdijas, viņasprāt, bija zīme, ka viņš, iespējams, bija lietojis narkotikas.

Perija bijusī draudzene apgalvo, ka neilgi pirms viņa nāves bija novērojamas pazīmes, kas liecināja par recepšu medikamentu atkarības recidīvu. Draugs, kurš tikās ar Metjū dienu pirms viņa nāves, ar pārliecību apgalvo, ka Perijs nebija narkotisko vielu ietekmē un šķita ārkārtīgi pozitīvs.

Taču tas, ka viņa pēdējā ierakstā sociālajos tīklos bija minēts vārds “Metmens”, brīdināja Keitiju, ka ir atgriezies viņa alter ego, kas parādījās, kad viņš nebija skaidrā prātā, un balstīts uz viņa apsēstību ar komiksu varoni Betmenu.

47 gadus vecā Keitija 2006. gadā bija attiecībās ar Periju, 2011. gadā strādāja par viņa asistenti un turpināja atrasties viņa tuvumā.

Jau ziņots, ka Perijs tika atrasts bez dzīvības pazīmēm savās mājās Losandželosā, šķietami noslīcis džakuzi. Sākotnējos toksikoloģijas ziņojumos konstatēts, ka viņa organismā nebija metamfetamīna vai fentanila, tomēr nāves cēlonis vēl nav apstiprināts, jo tiek veiktas detalizētākas pārbaudes.

Svētdien, 12. novembrī, ekskluzīvā intervijā laikrakstam “The Sun” Keitija teica, ka pirms viņa nāves 54 gadu vecumā 28. oktobrī bija novērojamas visas raksturīgās pazīmes, kas liecināja par recepšu medikamentu recidīvu.

Kā ziņots, viņa mājās tika atrasti dažādi recepšu medikamenti, tostarp medikamenti pret depresiju, trauksmi un HOPS – izplatītu plaušu slimību, kas izraisa elpošanas problēmas. Nelikumīgas vielas netika atrastas.

Bijusī modele Keitija apgalvo, ka acīmredzamā recepšu opioīdu pretsāpju līdzekļu neesamība, piemēram, “Vicodin”, ko Metjū reiz lietojis 55 reizes dienā, nenozīmē, ka viņš nebija lietojis šāda veida medikamentus.

Viņa teica:

“Ir daudz lietu, kas, manuprāt, nesakrīt. Es neticu, ka viņš vienkārši noslīka savā džakuzi, tas neizklausās pareizi. Es pazīstu Metjū un zinu, ka viņš nebūtu vienkārši noslīcis. Es domāju, ka nedēļā pirms nāves viņš, iespējams, lietoja tabletes. Viņi teica, ka notikuma vietā nebija recepšu pretsāpju medikamentu, kas mani nepārsteidz, jo viņš neatstāja narkotikas mētājamies apkārt. Viņam bija paranoja, un viņš iedzēra tās visas, lai nebūtu nekādu pierādījumu, un tad, kad bija gatavs, devās pēc vēl tabletēm.”

Četru bērnu māte Keitija, kura vada zirgu glābšanas centru, teica, ka dienās pirms nāves pamanīja "sarkanos karodziņus", kas liecināja, ka ar Metjū viss nav kārtībā.

Aktieris, kurš kļuva slavens, atveidojot Čandlera Binga lomu ASV televīzijas komēdijseriālā “Draugi”, sociālajos tīklos bija publicējis daudz vairāk nekā parasti, un Keitija teica, ka tas esot bijis viņam neraksturīgi.

Piecas dienas pirms nāves viņa pēdējā publikācijā bija redzams, ka viņš atrodas džakuzi, un tās aprakstā bija rakstīts “Metmens”.

Keitija teica:

“Visa Metmena lieta nebija kas tāds, ko viņš darīja skaidrā prātā. Metmens parādījās, kad viņš bija vielu ietekmē un jutās neuzvarams. Es biju blakus, kad viņš lietoja narkotikas, lai gan es to nedarīju kopā ar viņu, un, kad teicu, ka viņam varbūt vajadzētu mazliet piebremzēt ar narkotikām viņš atbildēja – nē, es esmu Metmens.”

Keitija, kura ar zvaigzni pēdējo reizi runāja pagājušajā gadā pēc viņa memuāru “Friends, Lovers And The Big Terrible Thing” publicēšanas, apgalvo arī, ka viņam labpatika atrasties ūdenī, kad bija reibumā.

Viņa piebilda: “Vienreiz viņa kaimiņš Holivudas kalnu apkaimē atrada Metjū kailu un apreibušu savā peldbaseinā. Man nācās doties pie viņa un dabūt viņu ārā no kaimiņa baseina. Viņu piesaistīja ūdens, kad viņš lietoja narkotikas. Viņš vienmēr gribēja atrasties baseinā vai džakuzi.”

Metjū bēres notika 3. novembrī. Ģimenei un citiem sērotājiem pievienojās arī viņa kolēģi no seriāla “Draugi” – Dženifera Anistone (Jennifer Aniston), Līza Kudrova (Lisa Kudrow), Kortnija Koksa (Courteney Cox), Mets Leblāns (Matt LeBlanc) un Deivids Švimmers (David Schwimmer).

Viņš atdusas kapsētā blakus “Warner Brothers” studijai Losandželosā, kur tika filmēta pasaulslavenā situāciju komēdija.

Liktenīgajā dienā Periju atrada asistents, kurš bija atstājis viņu vienu mājās, lai nokārtotu dažas lietas.

Keitija teica, ka arī tā bija daļa no aktiera narkotiku lietošanas rutīnas, paskaidrojot: “Viņš vienmēr bija viens pats, kad apreibinājās.” Viņa arī teica, ka laikā, kad pie viņa strādāja, Metjū bija savas atkarības kulminācijas punktā un sūtīja viņu pēc narkotikām, tostarp heroīna un kreka, kamēr viņa bija stāvoklī.

Keitija jau iepriekš ir stāstījusi, ka viņš tik izmisīgi centās pārvarēt savu atkarību, ka vienreiz ar superlīmi pielīmēja rokas pie kājām, lai atturētu sevi no apreibināšanās.

Metjū un Keitija satikās vairākus mēnešus 2006. gadā pēc tam, kad iepazinās caur viņas vectēvu Bleiku Edvardsu (Blake Edwards), Holivudas režisoru, kas strādāja pie oriģinālajām “Rozā panteras” (“Pink Panther”) filmām.

Viņa teica: “Viņš bija mana vectēva draugs. Es viņu satiku sava vectēva mājā, viņi sēdēja pie baseina, runāja par kopīgu darbu, un tā bija pirmā reize, kad es viņu satiku. Pēc sešiem mēnešiem es viņu sastapu anonīmo alkoholiķu sanāksmē un atgādināju viņam, ka mēs tikāmies vectēva mājā. Tā arī tas sākās.”

Viņa atklāja, ka viņu biedējusi Perija narkotiku lietošana, un paskaidroja: “Mājās aizgājusi, mēdzu lūgt Dievu: “Lūdzu, neļauj viņam nomirt.” Kad viņš nākamajā rītā piezvanīja, es nodomāju: “Paldies Dievam, ka viņš ir dzīvs.” Tā bija briesmīga sajūta atstāt savu draugu tādā stāvoklī, prātojot, vai viņš nomirs. Kad es uzzināju, ka viņš ir devies aizsaulē, es bēdājos, ka man nebija iespējas atvadīties. Tas mani nomāca visvairāk, man nebija iespējas atvadīties.”

Keitija teica, ka Metjū bija lielas bailes no nāves un viņš narkotikas lietoja stratēģiski, taču nespēja ilgstoši no tām atturēties.

“Viņš cīnījās ar kaut ko ļoti dziļu,” viņa piebilda. “Nešķita, ka tā varētu būt viņa bērnība. Viņam bija laba bērnība, vecāki viņu mīlēja, viņam bija lieliski brāļi un māsas. Es domāju, ka zem tā visa bija kaut kas tāds, ar ko viņš cīnījās un paņēma līdzi kapā.”

Aktieris bija atklāts par savu desmitiem gadu ilgo cīņu ar alkohola un narkotiku atkarību.

Varētu paiet vairāki mēneši, līdz papildu pārbaudēs tiks noteikts, kā tieši viņš nomira savā sešu miljonu dolāru vērtajā mājoklī prestižajā Pacific Palisades rajonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu