Noklausies! Ozols izdod jaunu singlu no gaidāmā albuma "1979"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Pašmāju reperis Ozols izdod jaunu singlu “Pazudušais dēls”. Šī ir viena no dziesmām, kas iezīmēs jauno albumu “1979”, kura pilno versiju plānots publiskot šī gada 1. decembrī. Tematiski dziesma sasaucas ar gaidāmā albuma kopējo tematiku un retrospektīvu atskatu uz mākslinieka personisko un muzikālo izaugsmi.

Dziesmas mūzikas autors ir NiklāvZ, tā producēta un miksēta kopā ar Arni Račinski studijā “Mute”. Ozols jau ir sadarbojies ar Niklāvu dziesmās “Stils”, “Personības Rekords”, “Brīvības iela” u.c. Jaunā skaņdarba skanējumu palīdzēja pilnveidot arī vokāliste Kristīne Prauliņa kopā ar “Riga Gospel Choir”. Bez tam dziesmas ierakstā piedalījās arī bundzinieks Andris Buķis un ģitārists Kaspars Vizulis.

Savukārt dziesmas video versija tapusi kopā ar Andreju “Dree” Skurjatu, kurš strādājis kopā ar Ozolu pie daudziem mūziķa klipiem - “Mūžība”, “Stils” , “Superhaips” u.c. “Pazudušais dēls” klips filmēts Rīgas Mākslas un mediju tehnikumā, asistējot tehnikuma audzēkņiem.

Noklausies!

Jaunais skaņdarbs veidots, atsaucoties uz vidi, kurā Ozols pavadīja savu bērnību un pusaudža gadus. Ozols pieļauj, ka dziesma radīs spilgtas emocijas daudziem šīs paaudzes cilvēkiem, kam bijusi līdzīga pieredze:

“Dziesma ir ieskats Mārupes ielas ikdienas dzīves ritmā, kas 2000-ajos bija piepildīta ar dažādiem “izdzīvošanas” izaicinājumiem un attiecību rēbusiem. Tēma “Pazudušais dēls” ir kā atsauce uz manu dzīvesveidu un personīgo ikdienu, kas bija dažādu piedzīvojumu un situāciju bagāta. Turklāt dažas no tām bija pietiekami sarežģītas un ne visai pievilcīgas. Bet šodien par to varu pasmaidīt.”

Foto: Ozola videoklipa filmēšanas aizkadri

Vienlaikus ar jaunā singla izdošanu Ozols aicina uz savu līdz šim vērienīgāko koncertu 28. decembrī Arēnā Rīga. Tas norisināsies 2 daļās – pirmā daļa būs veltīta saspēlei ar Latvijas Radio bigbendu un neatkārtojamo Kristīni Prauliņu, kas piešķirs jaunu un bagātīgu nokrāsu jau zināmajiem pēdējos gados tapušajiem skaņdarbiem. Savukārt otrā daļa būs retrospektīvs atskats uz mākslinieka visu laiku spilgtākajiem singliem. Tas paredzēts kā pārsteigumiem bagāts priekšnesums, kurā līdzās Ozolam uz skatuves kāps virkne citu pašmāju mūziķu.

Koncertā izskanēs visiem labi zināmi un populāri hiti, tostarp O.Z.O.L.S., Personības rekords, Rajons, Stils, Superhaips, Pavasaris, Saulesstariņš, Tu nāc, tu ej u.c.

Ozols: “Arēnā es vēlos apvienot visus savus klausītājus. Savā mūziķa karjerā esmu daudz uzstājies Latvijas pilsētās uz lielākām un mazākām skatuvēm. Tie ir dažādi klausītāji, dažāda vecuma auditorijas, taču viņus visus vienmēr vienojusi interese par manu mūziku un daiļradi kā tādu. Tāpēc ir pienācis laiks satikties visiem vienkopus jaudīgā vairāku stundu koncertšovā. Pavisam noteikti būs pārsteigumi! Decembra beigas ir labs laiks, lai restartētos pirms nākamā gada, un 28.decembra koncerts pirmkārt jau ļaus mums visiem kopā pavadīt aizejošo gadu un pavisam noteikti iedos jaunu sparu un enerģiju ieiet 2024.gadā.”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu