Divām Holivudas zvaigznēm pēc izteikumiem par Izraēlas un "Hamās" karu radušies sarežģījumi karjerā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Erlend Štaub

Pēc Izraēlas un "Hamās" karam veltītiem izteikumiem sarežģījumi radošajā karjerā radušies divām Holivudas zvaigznēm - Sūzenas Sarandonas talantu aģentūra atteikusies viņu turpmāk pārstāvēt, bet kinosāgas "Scream" ("Kliedziens") zvaigzne Melisa Barrera zaudējusi lomu nākamajā sāgas filmā.

Filmas "Scream VII" producenti "Spyglass Media Group" pavēstīja, ka Barrera pamet šausmu filmu franšīzi.

Meksikā dzimusī aktrise, kas atveidoja galveno varoni pēdējās divās "Kliedziena" filmās, sociālajā tīklā "Instagram" karu Gazas joslā bija nodēvējusi par "genocīdu un etnisko tīrīšanu".

"Pret Gazu šobrīd izturas kā pret koncentrācijas nometni," pauda aktrise.

Kā paziņojumā klāstīja "Spyglass", "mums ir nulles tolerance pret antisemītismu vai kūdīšanu uz naidu jebkādā formā, ieskaitot nepatiesas norādes uz genocīdu, etnisko tīrīšanu, holokausta profanāciju vai jebko, ar ko tiek skaidri šķērsota naida runas robeža".

Trešdienas vakarā Barrera "Instagram" publicēja paziņojumu par savu atlaišanu.

"Visupirms un kas ir vissvarīgākais - es nosodu antisemītismu un islamofobiju. Es nosodu visa veida naidu un aizspriedumus pret jebkuru cilvēku grupu," rakstīja Barrera.

"Es uzskatu, ka cilvēku grupa nav viņu vadība un ka neviena valdības struktūra nav ārpus kritikas," viņa turpināja. "Es lūdzos dienām un naktīm, lai vairs nebūtu nāvju, lai vairs nebūtu vardarbības un par mierīgu līdzāspastāvēšanu."

"Es turpināšu runāt to vārdā, kam tas ir vajadzīgs visvairāk, un turpināšu iestāties par mieru un drošību, par cilvēktiesībām un brīvību," uzsvēra Barrera.

Viena no lielākajām Holivudas talantu aģentūrām "United Talent Agency" savukārt pavēstīja, ka turpmāk vairs nepārstāvēs "Oskara" balvas laureāti Sarandonu, lēmumu pieņemot pēc izteikumiem, ko aktrise un aktīviste 17.novembrī Ņujorkā bija paudusi palestīniešu atbalsta demonstrācijā.

"Šajā laikā ir daudz cilvēku, kam ir bail, jo viņi ir ebreji, un kas dabū sajust to, kā šajā valstī jūtas musulmaņi, kas bieži cieš no vardarbības," laikraksts "New York Post" citē aktrises teikto.

"Noticis ir kas šausmīgs, kad antisemītisms tiek jaukts ar izteikumiem pret Izraēlu. Es esmu pret antisemītismu, es esmu pret islamofobiju," uzsvēra aktrise.

Izraēlas un "Hamās" karš jau iepriekš raisījis domstarpības Holivudā. Vairākas organizācijas nāca klajā ar paziņojumiem, nosodot "Hamās" 7.oktobra iebrukumu Izraēlā, tomēr Amerikas Scenāristu ģilde nebija šo organizāciju vidū, jo par paziņojumu tā nespēja vienoties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu