FOTO Izdots Ojāra Vācieša spilgtāko citātu krājums "minimismi"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Ziedoņa muzejs kopā ar fondu “Viegli” un Ojāra Vācieša muzeju izdevis Imanta Ziedoņa drauga un iedvesmotāja Ojāra Vācieša dzejas spilgtākos citātus kabatas formāta grāmatā "minimismi", kuros smelties gara spēku, drosmi un pašapziņu.

Fonda "Viegli" padomes priekšsēdētāja Žanete Grende stāsta: "Viens no mūsu tautas pašapziņas spēka simboliem ir Ojārs Vācietis. Viņam, tāpat kā Imantam Ziedonim, šogad aprit deviņdesmit. Ko varētu uzdāvināt Imants Ojāram? Ziedonis teiktu, lai mēs dāvinām tikai lielas lietas. No pieredzes redzam, ka mazais grāmatas formāts un no dzejnieka daiļrades izspodrinātie minimismi (mazi teikumi ar lielu domu) spēcīgi uzrunā dzīves skrējējus."

Ja es pretspēku neatzīstu,

Tad man nav

Un dot nedrīkst man

Spēku.

/Ojārs Vācietis/

Minimismu atlasi veikuši Ziedoņa muzejs un Ojāra Vācieša muzejs. Krājuma sastādītājs: Jānis Holšteins-Upmanis. Grāmatas vizuālo noformējumu veidojis mākslinieks Andris Kaļiņins. Izdevumu iespējams iegādāties fonda "Viegli" e-veikalā, kā arī lielākajās Latvijas grāmatnīcās.

Grāmatas atvēršanas svētki notiks novembra beigās Rīgā, kā arī Londonā – sestdien, 25. novembrī Daugavas Vanagu fonda nama zālē plkst. 17:30.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu