Pirmo reizi "Dod pieci!" vēsturē stikla studijā tiks ieslēgts tikai viens dīdžejs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Radio 5" stikla studija Doma laukumā, kur sācies labdarības maratons "Dod pieci!".
"Radio 5" stikla studija Doma laukumā, kur sācies labdarības maratons "Dod pieci!". Foto: Paula Čurkste/LETA

Šogad pirmo reizi sabiedrisko mediju labdarības maratona “Dod pieci!” vēsturē īpaši izveidotajā stikla studijā uz sešarpus diennaktīm tiks ieslēgts tikai viens dīdžejs – “Dod pieci!” aizsācējs Latvijā Toms Grēviņš. Iepriekšējos divus gadus Toms labdarības maratona laikā atradās ārpus stikla studijas, papildu ziedojumus vācot ar 42 km maratona distanču skriešanu septiņas dienas pēc kārtas. Labdarības maratona desmitgadē Toms atgriežas pie DJ pults un aicina ziedotājus pārņemt skriešanas stafeti, turpat līdzās stikla studijai veicot pasaulē garāko labdarības stafeti teju 158 stundu garumā.

“Pēc diviem prombūtnes gadiem doma, ka atgriezīšos stikla studijā, jau pati par sevi šķiet ļoti aizraujoša. Šis piedzīvojums būs kaut kas pilnīgi jauns – es vilktu paralēles ar īstu ultramaratonu, kas “Dod pieci!” desmitgadei iedos īpašu garšu arī visiem klausītājiem un skatītājiem!” tā Latvijas Radio 5 radošais direktors un labdarības maratona “Dod pieci!” aizsācējs Latvijā Toms Grēviņš, norādot, ka, kā vienmēr, “Dod pieci!” laikā gaidāmi arī dažādi pārsteigumi.

Labdarības maratona “Dod pieci!” naktīs stikla studijā viesosies arī citi Latvijas Radio 5 kolēģi, kuri stikla studijas vienīgajam dīdžejam ļaus nedaudz atpūsties. Tāpat, atzīmējot “Dod pieci!” desmitgadi, labdarības maratonā piedalīsies arī līdzšinējie “Dod pieci!” dīdžeji, tai skaitā Kaspars Mauriņš, Elīna Baltskara, Linda Samsonova u.c.

"Dod pieci!" laikā Doma laukumā notiks pasaulē garākā labdarības stafete

Tā kā skriešana pēdējo gadu laikā ir jau kļuvusi par neatņemamu “Dod pieci!” daļu, tad arī šogad skriešanas aktivitāte tiks integrēta labdarības maratonā, lai piesaistītu papildu ziedojumus riskam pakļauto bērnu un jauniešu atbalstam. Blakus “Dod pieci!” stikla studijai Doma laukumā noritēs pasaulē garākā labdarības skriešanas stafete. Tās laikā, iesaistot vairākus simtus cilvēku, uz skrejceliņa bez apstājas paredzēts skriet teju 158 stundas. Skriešanas stafete, gluži tāpat kā pats labdarības maratons, būs nepārtraukta un notiks arī nakts stundās.

“Pērn, noslēdzoties labdarības maratonam “Dod pieci!”, es sacīju, ka desmitgadē labprāt atgrieztos stikla studijā un savu skriešanas stafeti nodotu nākamajiem skrējējiem. Tā mums radās ideja piesaistīt nevis vienu vai dažus, bet vairākus simtus skrējēju.

Tieši tādēļ es ceru, ka šo aktivitāti jaunā līmenī pacels mūsu ziedotāji, sastādot man kompāniju visa labdarības maratona garumā un uzstādot rekordu, kādu līdz šim neviens pat nav mēģinājis,” saka stikla studijas DJ Toms Grēviņš.

Katras dienas skrējiens tiks veltīts ziedotājam, kas bērnu un jauniešu atbalstam ziedos vismaz 10 000 eiro. Apmaiņā pret ziedojumu uzņēmēji iegūs unikālu iespēju piedalīties pasaulē garākajā labdarības stafetē, iesaistot savus darbiniekus, draugus un ģimenes locekļus. Tā ir iespēja darīt labu, un darīt to kopā, piedzīvojot lielisku darba kolektīva saliedēšanās pasākumu 24 stundu garumā.

Lai kļūtu par “Dod pieci!” labdarības stafetes atbalstītāju un noskaidrotu papildu informāciju, aicinām rakstīt uz e-pastu: inese.sala@latvijasradio.lv. Pirmajā kārtā tiek organizēta lielo ziedotāju piesaiste. Par citu skriešanas entuziastu iesaistes iespējām tiks ziņots tuvākajā laikā.

Šogad "Dod pieci!" iestājas par riskam pakļautiem jauniešiem

Sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod pieci!” jau desmito gadu notiks īsi pirms Ziemassvētkiem, no 15. līdz 21. decembrim, sešarpus diennaktis jeb 158 stundas raidot no īpašas stikla studijas pilsētvidē, Doma laukumā, Rīgā.

Šogad labdarības maratona rīkotāji aicina apmainīt 5 eiro ziedojumu pret savu mīļāko dziesmu Latvijas Radio 5 ēterā, lai palīdzētu riskam pakļautiem jauniešiem.

Statistika ir skaudra – Latvijā šobrīd ir vairāk nekā 10 tūkstoši bērnu un jauniešu jeb vidēji viens bērns no katras klases, kurš meklē patvērumu uz ielas, klaiņo, neapmeklē skolu, lieto apreibinošas vielas vai ir soļa attālumā līdz nozieguma izdarīšanai.

Maratona laikā saziedotie līdzekļi caur labdarības organizāciju Ziedot.lv nonāks pie bezpeļņas organizācijām, tai skaitā Resiliences centrs, Pusaudžu Resursu centrs, Latvijas Samariešu apvienība, Sociālā atbalsta un izglītības centrs u. c., kas sniedz profesionālu palīdzību bērniem un jauniešiem, kuri palikuši bez pienācīgas ģimenes un sabiedrības aprūpes, cietuši no vardarbības un citiem noziegumiem, saskaras ar uzvedības problēmām. Saziedotie līdzekļi sniegs viņiem nepieciešamo atbalstu, sākot no speciālistu konsultācijām, pirmās nepieciešamības lietu iegādes un beidzot ar uzticamības personas jeb mentora pakalpojumiem Kā ik gadu, arī šogad labdarības maratonā saziedotie līdzekļi 100 % apmērā tiks veltīti ziedojuma mērķim.

Par labdarības maratonu "Dod pieci!"

Ik gadu labdarības maratons aktualizē kādu sabiedrībā nozīmīgu tēmu un atbalsta tās sabiedrības grupas, kurām tas ir patiesi nepieciešams. Labdarības maratons “Dod pieci!” ir daļa no starptautiska projekta “Serious Request”, kurā dažādās Eiropas valstīs radio dīdžeji nedēļu raida no īpašas stikla studijas, pievēršot uzmanību konkrētai labdarības maratona izraudzītai grupai vai sabiedriski nozīmīgai tēmai. Ikviens tiek aicināts ziedot līdzekļus apmaiņā pret mīļāko dziesmu radio ēterā. Latvijā šo tradīciju iedzīvināja Latvijas Radio 5 radošā komanda.

“Dod pieci!” organizē Latvijas Radio sadarbībā ar Latvijas Televīziju un sabiedrisko mediju portālu LSM.lv. Projekta partneris ir labdarības organizācija Ziedot.lv. Labdarības maratona norises partneri ir Luminor banka, “CGI IT Latvia”, “AJ Power” un “Circle K”, komunikācijas kampaņu veido reklāmas aģentūra “Havas Latvia”. Savu atbalstu labdarības maratona “Dod pieci!” norisē sniedz arī vairāk nekā 20 uzņēmumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu