LNMM ciklā "Sarunas muzejā" pievērsīsies spilgtajam māksliniekam Rūsiņam Rozītem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Mākslinieks Rūsiņš Rozīte 1970. gados
Mākslinieks Rūsiņš Rozīte 1970. gados Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 3. decembrī, plkst. 12:00 Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM)  aicina uz tikšanos ar izstādes “R² Rūsiņš Rozīte” kuratori, mākslas zinātnieci Ilzi Putniņu un mākslinieka Rūsiņa Rozītes laikabiedru – grafiķi, Latvijas Mākslas akadēmijas profesoru Valdi Villerušu.

Rūsiņa Rozītes (1943-1978) radošā darbība bija daudzveidīga – viņš plaši izpaudās grafikā, glezniecībā un grāmatu ilustrācijā. Precīzi un lakoniski realizētās Rūsiņa Rozītes idejas mākslā bija pretstatā viņa sabiedriski aktīvajai un impulsīvajai personībai. Rūsiņš Rozīte bieži apmeklēja Latvijas Mākslas akadēmijas balles, teātra izrādes un pasākumus, pulcējot ap sevi līdzīgi domājošu cilvēku kompāniju.

Klusā daba. 1976. gads.
Klusā daba. 1976. gads. Foto: Publicitātes foto

Tuvāko draugu lokā starp citām tā laika radošajām personībām bija arī grafiķis, grāmatu ilustrators, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Valdis Villerušs. Viņus vienoja ne tikai cieša draudzība jau no bērnības, bet arī kopīgas studijas akadēmijā un līdzīgas radošās intereses. Izstādes kuratores Ilzes Putniņas vadītajā sarunā Valdis Villerušs aicinās tuvāk iepazīt Rūsiņa Rozītes unikālo radošo mantojumu, daloties atmiņu stāstos par mākslinieka personību un kopīgi piedzīvoto.

Vasaras prakse. Skice, 1966. gads
Vasaras prakse. Skice, 1966. gads Foto: Publicitātes foto

Izglītības programma “Sarunas muzejā” ir tematisks pasākums – ekskursija-stāstījums-diskusija muzeja ekspozīcijā, kas piedāvā unikālu iespēju daudzpusīgāk un dziļāk iepazīt jaunākās izstādes un dažādus ar tām kontekstuāli saistītus jautājumus. Tie veidoti ar ieceri, ka, klausoties interesantā stāstījumā un iesaistoties diskusijā, apmeklētāji sev un citiem atklās daudz jauna gan par Latvijas, gan aizrobežu mākslas un kultūras vērtībām un aktualitātēm.

"Literatūra". Klusā daba, 1968. gads. 
"Literatūra". Klusā daba, 1968. gads. Foto: Publicitātes foto

Muzejā vēlams ierasties aptuveni 15-20 minūtes pirms pasākuma sākuma, lai nesteidzīgi izmantotu garderobes un kases pakalpojumus. Pulcēšanās uz pasākumu notiek otrā stāva labā spārna zālē. Pasākums pieejams cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Noderīga informācija par pieejamību šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu