"Eju izdzēst sava tēta telefona numuru." Aija Andrejeva par dzīvi pēc Alex nāves

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Dziedātāja Aija Andrejeva
Dziedātāja Aija Andrejeva Foto: Edijs Pālens/LETA

2021. gada 27. decembrī 59 gadu vecumā mūžībā devās grupas "Opus Pro" solists Alex (Oļegs Andrejevs). Viņa meita, dziedātāja Aija Andrejeva pērnruden devās Santjago ceļā, lai gūtu iekšēju mieru un atvadītos no tēta. 

Andrejeva intervijā žurnāla "Santa" decembra numurā atminas ceļojumu. Sākotnēji viņa uzskatīja, ka doties Santjago ceļā esot klišejiski, taču 2022. gadā negaidīti izlēmusi, ka viņai tas vajadzīgs. "Neviens, kuru tur satiku, negāja šo ceļu sporta pēc vai tāpat vien. Katram kaut kas ir uz sirds. (..) 2022. gada pavasarī… Negaidīti izlēmu, ka man to vajag. Sāku gatavoties, un septembrī kopā ar draudzeni Diānu gājām. Bijām nolēmušas iet savā tempā, un – gribam, ejam kopā, negribam, šķiramies. Jo dienas beigās ceļš tāpat ir katram savs."

"Es gāju atvadīties no tēta, kaut kādā ziņā arī no brāļa [Aijas brālis Anrijs bez vēsts pazuda pirms 18 gadiem šosejas Rīga–Daugavpils posmā starp Lielvārdi un Ikšķili un tā arī neatradās - red.]," skaidro Aija, kura kopumā pievarējusi ap 400 kilometru garu ceļu. Viņa arī kādam ceļā satiktam īram paziņojusi:

"Eju izdzēst sava tēta telefona numuru."

"Pēdējo kilometru līdz bākai es skrēju – tiklīdz no kalna ieraudzīju okeānu. Asaras jau bira. Pie bākas apsēdos, un asaras lija kā ūdens. Šajā vietā, saulītei norietot, atvadās no mirušajiem. Austiņās uzliku dziesmu "Последняя поэма" (Poslednyaya poema) no filmas "Вам и не снилось…", kas mums ar tēti bija īpaša.

Riktīgi izbimbājos un tad izdzēsu tēta telefona numuru. Izmetu simbolisko akmeni, ko biju paņēmusi līdzi, – viss," atminas Andrejeva.

Tuvojoties tēva nāves gadadienai, viņai gan atgriezās depresija, un šoreiz tika meklēta ārstu un zāļu palīdzība. Palīdzējuši arī tēta piemiņas koncerti.

Foto: ALEX piemiņas koncerts izskanējis Liepājas koncertdārzā "Pūt, vējiņi!"

Šobrīd Aija ir posmā, kad atkal vēlas radīt un uzstāties koncertos. "Dzīve ir tik skaista!" secina viņa.

Jau ziņots, ka 2021. gada 27. decembrī 59 gadu vecumā mūžībā devās grupas "Opus Pro" solists Alex (Oļegs Andrejevs), par to pavēstīja viņa meita Aija sociālajos tīklos, rakstot: "Šorīt no miega nepamodās mans un māsas tētis Alex. Mēs tikko nosvinējām labākos Ziemassvētkus pasaulē, gluži kā bērnībā."

Oļegs Andrejevs dzimis 1962. gada 10. oktobrī Daugavpilī. Mūziķis bijis grupas "Opus Pro" līderis un ir līdzautors dziesmām "Rozā lietus", "Dzimtene" un "Tu un es".

Vairāk lasi žurnāla "Santa" decembra numurā! 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu