Nākamgad pavasarī Rīgā uzstāsies džeza mūzikas superzvaigznes "Snarky Puppy"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Snarky Puppy" uzstājas North Sea Jazz festivālā Roterdamā. 2023. gada jūlijs.
"Snarky Puppy" uzstājas North Sea Jazz festivālā Roterdamā. 2023. gada jūlijs. Foto: Shutterstock

Nākamā gada 26. aprīlī koncertzālē "Tu jau zini Kur" notiks piecu Grammy balvu laureātu, laikmetīgā un populārā džeza mūziķu "Snarky Puppy" (ASV) koncerts. 

Grupu "Snarky Puppy" 2004. gadā nodibināja džezmenis un komponists Maikls Līgs (Michael League), tobrīd vēl kā Ziemeļteksasas universitātes students. Sākotnēji apvienībā darbojās desmit mūziķi un domubiedri, bet laika gaitā mūziķu sastāvs jau kuplinājies līdz 25 dažādu instrumentu pārvaldītājiem. 

"Snarky Puppy" mūzikā vienkop savu skanējumu rod džezs, fanks, roks un pasaules mūzika, kas sakārtota nereti visai sarežģītās kompozīcijās, kuras novirzīt līdz klausītāju uzmanībai palīdz mūziķu improvizācijas prasmes un atvērtā sadarbība ar viesmāksliniekiem.  

Apvienības sniegums novērtēts ar piecām ASV Mūzikas ierakstu akadēmijas Grammy balvām; tā sadarbojas ar tādiem džeza un fusion mūzikas talantiem kā soulmūzikas leģendas Donija Heteveja (Donny Hathaway, 1945-1979) meita Lala Heteveja (Lalah Hathaway), Deivids Krosbijs (David Crosby) un par "Āfrikas Zelta balsi" nodēvētais vokālists Salifs Keits (Salif Keïta). 

Amizantā grupas nosaukuma (tulkojumā no angļu valodas - Niķīgais kucēns) izcelsme saistāma ar to, ka Maikls Līgs ir liels suņu mīļotājs, taču salikuma autors ir mūziķa brālis, kuram tas bija viens no paša grupas nosaukuma variantiem. Kā Līgs to ir komentējis intervijās par grupas vēsturi, viņš ir vēlējies nosaukumu, kurš nebūtu pārāk nopietns vai pretenciozs, un tieši šie raksturlielumi izrādījušies par būtiskākajām grupas atpazīstamības zīmēm vēl šodien. 

"Snarky Puppy" uzstājas North Sea Jazz festivālā Roterdamā. 2023. gada jūlijs. 
"Snarky Puppy" uzstājas North Sea Jazz festivālā Roterdamā. 2023. gada jūlijs. Foto: Shutterstock

"Snarky Puppy" koncerts Rīgā norisināsies koncertzālē "Tu jau zini Kur" Tallinas ielas kvartālā piektdien, 26. aprīlī plkst. 19:00. Biļetes meklējamas pievienotajā saitē

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu