Foto Otro adventi Rīgā ieskandinās vairāki koncerti

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas pilī norisinās Ziemassvētku pasākums, kurā Valsts prezidents tiekas ar daudzbērnu ģimenēm no dažādiem Latvijas novadiem un pilsētām, lai kopīgi iedegtu svētku egli laukumā pie Rīgas pils.
Rīgas pilī norisinās Ziemassvētku pasākums, kurā Valsts prezidents tiekas ar daudzbērnu ģimenēm no dažādiem Latvijas novadiem un pilsētām, lai kopīgi iedegtu svētku egli laukumā pie Rīgas pils. Foto: Paula Čurkste/LETA

Otro adventi galvaspilsētā ieskandinās vairāki Ziemassvētku koncerti, un pilsētas iedzīvotājus un viesus priecēs svētku tirdziņi, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Šodien no plkst.11.30 līdz 12 Garās ielas un Dzirciema ielas iekšpagalmā klausītājus priecēs Ziemassvētku vecīšu kvintets ar koncertu "Ziemassvētku mūzikas brīnums", bet no plkst.12 līdz 13 koncerts izskanēs Nordeķu parkā no Dzirciema ielas puses.

Savukārt no plkst.13 līdz 16 Rīgas Lutera baznīcas teritorijā, Torņakalna ielā 5, darbosies Ziemassvētku dārzs "12 svētās naktis". Teritorijā būs izvietoti vides un instalāciju objekti, stilizēta Jēzus silīte, apgaismoti 12 pārdomu stendi, labo domu un pateicību vieta, egļu parks un foto stūrītis. Darbosies arī tirdziņš, būs pieejami karstie dzērieni un uzkodas. Plkst.16 uz baznīcas pulksteņa vecās ciparnīcas tiks iedegta Otrās adventes svece.

Plkst.16 Kultūras centra "Iļģuciems" Lielajā zālē izskanēs bērnu dziesmu un deju koncerts "Ziemas skaņas", bet plkst.17 Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" filiālē, Ieriķu ielā 43A, notiks koncerts "Prieks pasaulei", ko sniegs kamerkoris "Vidus".

Koncertzālē "Ave Sol" plkst.18 klausītājus priecēs koncerts "Lai tik snieg!". Dažādu pasaules tautu un komponistu radītas melodijas koncertā "Lai tik snieg!" aicina klausīties jauktie kori "Salve" un "Senais kalns" diriģentu Baibas Ozoliņas, Aldana Milzarāja, Eināra Verro un Zanes Kažēnas vadībā.

Rīgas Domā plkst.18 varēs ļauties tradicionālā koncerta "Ziemassvētku oratorija" skaņām, kura centrā ir franču romantiķa Kamila Sensānsa 19.gadsimta vidū radītais darbs, kuru izpildīs Rīgas kamerkoris "Ave Sol", Rīgas Doma kora skolas jauktais koris un vadošo Latvijas mūziķu instrumentāls ansamblis diriģentu Andra Veismaņa un Jurģa Cābuļa vadībā.

No plkst.19 līdz plkst.20.30 Rīgas kultūras un tautas mākslas centra "Mazā ģilde" Lielajā zālē skanēs koncerts "Ziemas svētdienas Mazajā ģildē 2023". Šogad Otrās adventes koncertā piedalīsies dziesminieks Kārlis Kazāks un dziedātāja Anete Kozlovska.

Un no plkst.19 līdz 20.15. orķestris "Rīga" aicina uz īpašu koncertu Rīgas Sv. Jāņa baznīcā. Īpaša būs gaidāmā sadarbība ar Rīgas Doma meiteņu kori "Tiara".

Foto: Gājēju iela Ogrē rotāta Ziemassvētkiem

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu