Koris “Sōla” ielūdz uz noslēdzošo 25 gadu jubilejas koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Dmitrijs Suļžics

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā sestdienas, 16. decembra vakarā plkst. 19:00 savu 25 gadu jubileju noslēdzošajā koncertā skandēs Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris “Sōla”. 

Koncerta programmā skanēs koristu izvēlētu iepriekšējos gados korim veltītu un mīļu skaņdarbu izlase, kā arī tieši šogad radīti Renātes Stivriņas, Oskara Herliņa, Platona Buravicka, Riharda Zaļupes un Ilonas Rupaines jaundarbi.

Diriģents Kaspars Ādamsons II Virsdiriģentu svētkos Irlavā, šīgada septembrī. 
Diriģents Kaspars Ādamsons II Virsdiriģentu svētkos Irlavā, šīgada septembrī. Foto: Reinis Oliņš

Kora mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons: “Iepriekšējie pieci gadi korim un patiesībā jau visai pasaulei ir bijuši īpaši izaicinoši, jo vairākas sezonas pavadījām teju klusējot, un jau gandrīz divus gadus koncertos atgādinām sev un klausītājiem par karu Ukrainā. Tomēr liels ir gandarījums, ka tas viss nav atstājis neatgriezeniskas sekas kora ikdienā. Jāsaka, ka arī pēc Dziesmu svētkiem kora dalībnieku skaits nav samazinājies. Šobrīd mums ir skaitliski kuplākais koristu sastāvs, kopš es sāku strādāt “Sōlā” tālajā 2004. gadā.”

Komponists Jēkabs Jančevskis.
Komponists Jēkabs Jančevskis. Foto: Ieva Lūka/LETA

Koncertā skanēs arī Selgas Mences, Jēkaba Jančevska, Indras Rišes, Pētera Vaska, Maijas Einfeldes, Georga Pelēča, Mārtiņa Brauna, Artura Maskata un Ārija Šķepasta kormūzika.

Koris "Sōla" koncertā Preiļos. 
Koris "Sōla" koncertā Preiļos. Foto: Publicitātes foto

Koris no 10. jūnija līdz 3. decembrim sniedzis savas pastāvēšanas 25 gadu jubilejas koncertus Dobelē, Saldū, Sējā, Preiļos un Gārsenē. Korī šobrīd strādā arī diriģenti Artūrs Oskars Mitrevics un Jurģis Rāts, vokālais pedagogs Rihards Millers.

Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” tīmekļa vietnē un kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu