Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO UN VIDEO Šajos svētkos garlaicībai nē! Iedvesmojoši dāvanu saiņošanas veidi

Foto: unsplash.com

Laikā, kad lielveikalus pārņēmis Ziemassvētku drudzis, bet vēlies pārsteigt mīļos ar kādu sveicienu, aicinām to pasniegt radoši! Proti, dāvanu iesaiņošana ir lielisks veids, kā piešķirt savu īpašo pieskārienu un parādīt dāvanas saņēmējam, ka viņš tev patiešām rūp. Ja kādreiz esi domājis, kā radoši un unikāli iesaiņot dāvanu, esi nonācis īstajā vietā!

Ilgtspēja

Arvien vairāk runājam par iespēju kādai lietai sniegt otro dzīvi. Viens no labākajiem veidiem, kā pasniegt dāvanu, ir iesaiņot to iepakojumā, kurš varbūt pašam vairs nav nepieciešams vai, tieši otrādi, var būt kā papildu dāvana! Iesaiņo dāvanu, piemēram, virtuves dvielītī vai skaistā lakatā – divas dāvanas vienā! Akcentam pievieno kādu dabīgu materiālu, piemēram, egles zariņu vai čiekuru.

Lentes vietā cits košums

Ja tomēr dod priekšroku tradicionālajam dāvanu iesaiņošanas papīram, tad padari to interesantāku, lentes vietā izvēloties kādu materiālu, kas atrodas mājās. Piemēram, apsien dāvanu ar dziju vai džutas auklu un pušķa vietā izvēlies, piemēram, zieda galviņu vai izkaltētu apelsīna šķēlīti un kanēļa standziņu. 

Tāpat papildu akcents var būt gaismiņu virtenes – īpaši silta dāvana!

Foto: unsplash.com

Kartiņas vietā fotogrāfija

Ierastās vārda kartiņas vietā izvēlies savu un dāvanas saņēmēja kopbildi – izprintē to un pievieno apsveikumam! Mazs, bet jauks veids, kā sasildīt tava mīļotā cilvēka sirdi. Vari pārsteigt dāvanu saņēmēju ar citu fotogrāfiju, kur izpaužas tavs radošais talants. 

Ja tomēr neizdodas izdrukāt iecerēto, tad ir alternatīva! Laikā, kad vienkāršākais saziņas veids ir sarakstīties internetā, šajos svētkos uzraksti dāvanas saņēmējam ar roku rakstītu vēstuli. 

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: unsplash.com

Ar saldu pieskārienu

Viss, kas nepieciešams, – marķieris, līme un kāds gardumiņš! Ziemassvētku saukļa vietā vari izpausties arī citādāk, piemēram, uzrakstot dāvanas adresātu un kā akcentus uz "i" vai "o" izmantot kādu našķi. 

Īpaša vēstule

Arī stikla pudelīte var iegūt otro elpu — ja dāvanā pasniedz paša rakstītu vēstuli, dzejoli vai savu slepeno recepti, varbūt pat ko lielāku, kā kopīgu piedzīvojumu (SPA apmeklējums, ceļojumus, kura apstiprinājumu izdrukāt), — sarullē to un ievieto stikla pudelītē! 

Foto: unsplash.com

Brūnais papīrs

Arvien populārāk kļūst iesaiņot dāvanas ekoloģiskos materiālos, piemēram, brūnā papīrā, kas ne tikai izskatās gaumīgi, bet ir arī īpaši aktuāli! Papīru vari papildināt ar kādiem dabiskiem akcentiem vai arī pieturies pie "viss ģeniālais ir vienkāršs" principa!

Apglezno pats!

Arī ēdiens (vislabāk pašgatavots!) var būt lieliska dāvana. Cepumi, medus vai pašu lasīta tēja — iesaiņo šos gardumus kādā trauciņā, kuru vari izdekorēt pats, piemēram, apgleznojot to! Ne tikai garda dāvana, bet arī skaists iepakojums, kas turpinās priecēt dāvanas saņēmēju. 

Foto: unsplash.com

Raksts tapis sadarbībā ar "Pepsi".

Uz augšu