FOTO Brīnumi tirdzniecības centrā un Santaklausa ķeršana Čehova teātrī (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Piektdienas, 15. decembra vakarā Čehova teātrī tika aizvadītas vienlaikus divas pirmizrādes: krāšņs svētku koncertuzvedums “Jaungada akcija!” (režisors Sergejs Golomazovs) un Mihaila Širjajeva monoizrāde bērniem “Kā noķert Santaklausu”.

Vecgada vakars ir brīnumu laiks. Brīnumi ir visur, pat gaisā virmo maģija. Tikai cilvēki to ne vienmēr pamana, jo dažkārt brīnumi nav redzami, ja vien vērīgi neieskatās apkārt notiekošajā. No otras puses, reizēm tie notiek tepat – mūsu acu priekšā. Piemēram, pavisam ikdienišķā tirdzniecības centrā Vecgada vakars ir burvju un pārsteigumu pilns – pat nedzīvi priekšmeti atdzīvojas!

Svētku iestudējuma "Jaungada akcija!" veidotāji aicina skatītājus aizkavēties vienā šādā lielveikalā pēc slēgšanas un paskatīties, kā šo mazo pasauli iekrāso negaidīti notikumi, romantiski piedzīvojumi, brīnumi un mūzika!

Čehova teātra aktieru ansambļa darbošanos uz skatuves kuplina mūzikas grupa: Vladimirs Tuzovs (taustiņinstrumenti), Dmitrijs Karpovs (basģitāra, taustiņinstrumenti), Gidons Grīnbergs/Aleksejs Bahirs (vijole), Jegors Kovaikovs (ģitāra) un Antons Visockis (sitamie instrumenti). Ar balsīm instrumentu skanējumu kuplkina Rīgas Skolēnu pils koris "Accolada" (diriģente Oksana Čerkasova).

Savukārt Mihails Širjajevs mazākajiem skatītājiem sagatavojis monoizrādi "Kā noķert Santaklausu", kurā pats veic aktiera, scenogrāfa, un teksta autora pienākumus. 

Tuvojas ziemas gaidītākie svētki – pavisam drīz Rīga iemirdzēsies svētku gaismās, mājās parādīsies izrotātas Ziemassvētku eglītes, bet uz Ziemeļpolu tiks sūtīti pilni maisi ar vēstulēm, kurās aprakstītas kārotās dāvanas. Tieši vēlme saņemt visas pasaules dāvanas iedvesmojusi izrādes jauno varoni dibināt Slepenu biedrību, kuras mērķis ir noķert nevienu citu kā pašu Santa Klausu.

Puika ir izstrādājis viltīgu un pārdrošu plānu, sagatavojis vairākas lamatas, un tagad viņš gaida Ziemassvētku vecīti. Vai mūsu varonis visu ir ņēmis vērā un paredzējis? Vai Santa Klauss nemaz tik viegli nepadosies? Vai gluži pretēji – viņš godalgos puiku par viņa izdomu un mērķtiecību?

Lai pievienotos Slepenajai biedrībai vai lai noskatītos no malas, kā šis aizraujošais stāsts beidzas, atliek apmeklēt izrādi! Bet pēc tās skatītāji tiek aicināti uz meistarklasi, lai izveidotu... to Čehova teātris iecerējis kā pārsteigumu.

Plašāka informācija un biļetes uz abām izrādēm meklējamas tīmekļa vietnē

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu