FOTO Ieskats Brīvdabas muzeja gaismas pastaigā “Ziemas Gaismas dārzs. Trejdeviņi”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EDIJS TUKRIS

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā šobrīd norisinās gaismas pastaiga “Ziemas Gaismas dārzs. Trejdeviņi”. Pastaigas radošā komanda un Latvijas gaismu mākslinieki aicina apmeklētājus neparastā ceļojumā pa trejdeviņām brīnumu pasaulēm – par iedvesmu gaismu instalācijām kalpo latviešu dainas, teikas, ticējumi un pasakas, kuras, savītas vienā lielā pasakainā ceļojumā, ļaus piedzīvot Saulgriežu brīnumu.

“Ziemas Gaismas dārzs” Latvijas Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā gaida savus ciemiņus jau no piektdienas, 15. decembra, katru vakaru (izņemot 24. un 31. decembri) no plkst. 17:00 līdz 22:00 (pēdējā ieeja plkst. 21:00). Pastaigā nedrīkstēs ienākt ar dzīvniekiem, taču tajā darbosies Saulgriežu kafejnīca. Apmeklētāji aicināti līdzi ņemt labu garastāvokli un laika apstākļiem atbilstošu apģērbu.

Biļetes uz pastaigu “Ziemas Gaismas dārzs. Trejdeviņi” iepriekšpārdošanā "Biļešu paradīzes” kasēs. Ieejas maksa Ziemas Gaismas dārzā tiek noteikta dinamiski – pirmās biļetes katrā apmeklējuma laikā ir lētākas. Katrai biļetei ir noteikts ierašanās laiks, lai ļautu apmeklētājiem pilnībā izbaudīt gaismu pastaigu.

TVNET jau ziņoja, ka gaismas pastaigas ietvaros atklāta visu laiku visaugstākā gaismu instalācija Rīgā – lieljaudas lāzers jeb pastaigas autoru vārdiem – Garā pupa, kas ļaus vizuāli ieraudzīt latviešu pasakās un teikās izstāstīto sērdienītes ceļu uz debesīm. 400 vatu jaudīgais lāzers būs redzams gan pilsētas panorāmā, gan debesīs pat līdz piecu kilometru augstumam. Iekārta, kas tiks izmantota gaismas pastaigā, radīta tikai šogad un ir viens no spēcīgākajiem pasākumu nozares lāzeriem pasaulē. Pirms desmit dienām lāzers piedzīvoja pirmizrādi Lasvegasas starptautiskajā gaismu profesionāļu izstādē “LDI” un ir mainījis priekšstatu par veidu, kā lāzerus var izmantot pasākumu jomā. Neskatoties uz milzīgo jaudu, lāzers ir energoefektīvs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu