Ministru prezidente atklāti par jauno amatu un to, kā ar to sadzīvo

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Politiķe un juriste Evika Siliņa jau trīs mēnešus ir Latvijas premjerministre. Sarunā ar "Kas Jauns" viņa atklāja, kā sadzīvo ar protokolu, piemēram, ik dienu pārvietojoties Valsts drošības dienesta miesassargu pavadībā.

Decembra grafikā viņai vairs nav nevienas brīvas darba dienas un pat ne stundas. Darba diena Siliņai bieži vien sākas septiņos no rīta un noslēdzas vēlā vakara stundā. "Premjera dzīve jau nebeidzas tajā brīdī, kad ieeju mājās. Telefonā pienāk ziņojumi līdz vēlam vakaram. Premjeram ir nenormēts darba laiks," tā par ieņemamā amata specifiku stāsta Ministru prezidente.

Premjerministre nu ik dienu pārvietojas drošības dienesta uzraudzībā, viņai pašai nav jāsēžas pie automašīnas stūres. Viņa neslēpj, ka nav bijis viegli sarast ar jaunajiem apstākļiem, ka miesassargi pavada ik uz soļa. "Tas nav vienkārši. Taču miesassargi ļoti labi dara savu darbu, viņi cenšas man dot privāto telpu," paskaidro Siliņa.

Siliņa arī stāstīja, ka gājusi cauri kārtīgām ugunskristībām, kad, nonākot premjerministres amatā, sabiedrībā asi tika kritizēta viņas kleita, frizūra un daudzas citas lietas. Evika Siliņa, vadoties pēc personiskās pieredzes, zina teikt – lai sieviete nokļūtu atbildīgos politiskos amatos, viņai sevi jāpierāda desmit reižu vairāk nekā vīrietim, lai no otrās rindas nonāktu arī pirmajā.

Jau vēstīts, ka par jauno valdību nobalsoja 53 deputāti, savukārt pret bija 39 deputāti.

Vairāk lasiet izdevuma "Kas Jauns" 13. decembra numurā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu