Rakstnieks Akuņins iekļauts Krievijas "teroristu un ekstrēmistu uzskaitījumā" (1)

TVNET/LETA/BBC
CopyDraugiem X Whatsapp
Boriss Akuņins
Boriss Akuņins Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas Federālais finanšu monitoringa dienests iekļāvis rakstnieku Borisu Akuņinu "teroristu un ekstrēmistu uzskaitījumā", vēsta Krievijas mediji.

Saraksts tiek saukts par organizāciju un fizisko personu uzskaitījumu, par kurām ir liecības par līdzdalību ekstrēmistiskā darbībā vai terorismā.

Tajā iekļauti tie, pret kuriem ierosinātas lietas pēc kriminālkodeksa "ekstrēmisma" pantiem.

Līdz šim nebija zināms, ka šāda krimināllieta ierosināta arī pret Akuņinu.

Iekļaujot Akuņinu "teroristu un ekstrēmistu uzskaitījumā", dienests pie viņa vārda pielicis zvaigznīti, kas norāda, ka ir ierosināta lieta par terorismu, vēsta izdevums "Mediazona".

Pagājušajā nedēļā Krievijas izdevniecība AST nolēma apturēt Akuņina un Dmitrija Bikova grāmatu izplatīšanu.

Portāls "Meduza" pirmdien ziņo, ka Izmeklēšanas komiteja ir apstiprinājusi krimināllietas uzsākšanu pret rakstnieku Borisu Akuņinu (Grigoriju Čhartašvili).

Lieta ierosināta pēc pantiem par "viltus ziņām" par armiju (Krievijas Federācijas Kriminālkodeksa 207.3 pants) un par terorisma publisku attaisnošanu (Krievijas Federācijas Kriminālkodeksa 205.2 pants).

Izmeklēšanas komiteja gatavojas izsludināt Akuņina starptautisku meklēšanu. Krievijā viņš nedzīvo kopš 2014.gada.

Pirms tam Akuņins sarunā ar prokremliskajiem pranksteriem Leksusu un Vovanu, kas uzdevās par Ukrainas vadības cilvēkiem, pauda gatavību atbalstīt Ukrainu.

"Es uzskatu, ka arī visi citi Krievijas kultūras darbinieki, kas iestājas pret Putina diktatūru, labprāt jums palīdzēs," cita starpā Akuņins sacījis pranksteriem.

Rakstnieks Krieviju pameta 2014.gadā pēc Krimas aneksijas un iebrukuma Donbasā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu