Krievijā plašu nosodījumu izpelnās Nastjas Ivļejevas ballīte ar dreskodu "gandrīz kaili" (8)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Krievijas valdību atbalstošie aktīvisti ir paziņojuši, ka vērsīsies Krievijas Federācijas Ģenerālprokuratūrā saistībā ar 20. decembrī Maskavas klubā “Мутабор” notikušo ballīti, kuras dreskods bija “almost naked” (lat. “gandrīz kaili”).

Ballīti organizēja blogere un TV raidījumu vadītāja Nastja Ivļejeva (Настя Ивлеева). Pasākumu apmeklēja Filips Kirkorovs (Филипп Киркоров), Ksenija Sobčaka (Ксения Собчак), Lolita Miļavskaja (Лолита Милявская), Dima Bilans (Дима Билан), Džigans (Джиган), kā arī citi viesi. Biļešu cena uz ballītes publisko daļu sasniedza miljonu rubļu, ziņo kanāls “Осторожно новости”.

Videoklipi no pasākuma sociālajos tīklos un tabloīdos parādījās jau 20. decembra vakarā, taču nākamajā rītā fotogrāfijas un videoklipus sāka izplatīt Krievijas plašsaziņas līdzekļi. Daudzos ierakstos redzams, ka reperis Vacio jeb Nikolajs Vasiļjevs (Николай Васильев) ballītē ieradās tikai ar kedām un zeķi, kas uzvilkta uz dzimumorgāniem.

Tautas kustību “Сорок сороков”, “Зов народа” un “ФПБК” (lat. Federālais drošības un pretkorupcijas projekts) pārstāvji gatavojas vērsties Ģenerālprokuratūrā un citās valsts iestādēs, ziņo platformas “Telegram” kanāli “Mash”, “Baza” un “Shot”. Saskaņā ar Krievijas publikācijām aktīvisti uzskata ballīti par amorālu, dēvē to par tumsonību un lūdz pārbaudīt organizatorus saistībā ar geju un narkotiku propagandu.

Kustības “Зов народа” (lat. “Tautas aicinājums”) aktīvisti ballīti nosauca par skandalozas izklaides epicentru. “Un tas notiek laikā, kad Krievija vada speciālo militāro operāciju un iestājas par tradicionālām vērtībām,” žēlojās apsūdzības autori, uzsverot to, ka Kirkorovs dejoja spīdīgā tīkliņā un apspīlētās biksēs.

“ФПБК” vadītājs Vitālijs Borodins (Виталий Бородин) Ivļejevas ballītei veltīja divus videoklipus. “Tā ir visīstākā sodomija, tumsonība, LGBT propaganda. Paskatieties, kas tur pulcējās: Sobčaka, Bilans, Kirkorovs. Paklausieties, visiem [viņiem] ir bērni. Ko viņi rāda saviem bērniem, kādu piemēru? Paši īstākie lgbtinieki tur savākušies. (…) Ko viņi vispār domā? Šobrīd norisinās speciālā militārā operācija. Mūsu sabiedrība ir neizpratnē,” viņš teica pirmajā videoklipā.

Otrā videoklipā Borodins lūdza iekšlietu ministram Vladimiram Kolokoļcevam (Владимир Колокольцев) un Maskavas policijas vadītājam Oļegam Baranovam (Олег Баранов) nosūtīt policijas darbiniekus uz otro ballītes dienu 21. decembrī. “Ļaujiet puišiem tur ierasties un veikt preventīvus pasākumus. Vismaz visus aizturēt, aizvest uz vietējo policijas iecirkni un veikt profilaktisku sarunu kopā ar žurnālistiem, lai viņi parāda, kurš tas ir un kas tas ir,” pieprasīja aktīvists.

Borodins uzskata, ka pret Ivļejevu kā minimums būtu jāsastāda administratīvā pārkāpuma protokols un, ja iespējams, jāuzsāk krimināllieta par LGBT propagandu.

Savukārt organizācijas “Droša interneta līga” vadītāja Jekaterina Mizuļina (Екатерина Мизулина) sacīja, ka ir ciniski rīkot šādus pasākumus, kad “mūsu puiši mirst speciālās militārās operācijās laikā”, kā arī aicināja valsts līmenī boikotēt pasākuma dalībniekus. “Mūsu kaujinieki frontē noteikti necīnās par kaut ko šādu… Tādas ballītes ir kā šāviens pret visu valsts īstenoto politiku,” uzskata Mizuļina.

Tajā pat laikā Krievijas Federācijas Valsts domes deputāte Marija Butina (Мария Бутина) vērsās pie Iekšlietu ministrijas, Kultūras ministrijas un Federālā sakaru, informācijas tehnoloģiju un plašsaziņas līdzekļu uzraudzības dienesta (“Roskomnadzor”) ar lūgumu izvērtēt ballīti klubā “Мутабор”. Butina lūdz pārbaudīt, vai pasākums atbilst LGBT propagandas aizliegumam, kā arī Krievijas prezidenta rīkojumam par tradicionālo krievu garīgo un morālo vērtību saglabāšanu un stiprināšanu.

Nastja Ivļejeva 21. decembra rītā, vēl pirms ziņām par Krievijas aktīvistu sūdzībām, balss ziņā platformā “Telegram” paziņoja, ka viņu priecē izskanējusī kritika saistībā ar viņas ballītēm: “Dievinu to, ka par katru manu ballīti… tiek rakstīti komentāri, ka “tā ir neiedomājama izvirtība. Ko viņi dara? Tas ir kaut kas sātanisks, dēmonisks.” Lai gan vienkārši ir sanākuši kopā skaisti tērpušies, daļēji apģērbti cilvēki. Mēs skatāmies uz Rietumiem, uz dažādiem skaistu, slaidu modeļu uznācieniem un sakām: “B***, viņi ir tik skaisti, viņi ir tik forši.” Taču, kad iznāk mūsu skaistie, staltie mākslinieki, visi saka: “B***, kā tā var, estrādes mūzika nokritusies.” Ak, Dievs, es to tik ļoti mīlu, vēlos, lai tas nekad nepazūd. Es negribu, lai šajā valstī, šajā pasaulē visi viens otru pilnībā pieņemtu.”

Ivļejeva piebilda, ka 21. decembrī norisinjās pasākuma otrā diena.

Neilgi pirms ballītes otrās daļas sākuma klubā “Мутабор” ieradās policijas darbinieki. Saskaņā ar “Telegram” kanāla “Shot” informāciju, šajā ballītes daļā varēja piedalīties ikviens interesents – ieejas biļetes cena bija 2500 rubļu (gandrīz 25 eiro). Kratīšanas laikā klubā neviens netika ielaists. Pēc aptuveni stundas likumsargi savāca nepieciešamos materiālus un devās prom. Pēc tam cilvēkus sāka ielaist klubā, raksta “Shot”.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu