Iznākusi ukraiņu mākslinieces Darjas Kalašņikovas grāmata "Ēna un jūra"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Izdevniecība "Aminori" laidusi klajā ukraiņu kara bēgles, mākslinieces un politiskās aktīvistes Darjas Kalašņikovas grāmatu "Ēna un jūra".

Grāmata ir balstīta Kalašņikovas personiskajā dzīvē un stāsta par ikdienas gaitām un izaicinājumiem, ar kuriem Latvijā saskaras bēgļi no Ukrainas un Baltkrievijas. Grāmatas varoņi satiekas psiholoģiskā atbalsta grupā, viņu sarunās atklājas Latvijas un Ukrainas vēstures paralēles un tiek risinātas bēgļu psiholoģiskās problēmas, pamazām palīdzot viens otram tikt galā ar bailēm, naidu, šaubām, bezspēcību, skaudību un citām emocionālajām brūcēm.

Grāmatas autore Kalašņikova ir māksliniece, politiskā aktīviste un bijusī mākslas vingrotāja, kura Rīgā dzīvo kopš 2022.gada maija un uzsver, ka ir Krievijas izraisītā kara bēgle, atzīmē izdevniecība.

Foto: Publicitātes foto

Kalašņikova ir dzimusi Ukrainas pilsētā Luhanskā, kur ieguvusi maģistra grādu starptautiskajā ekonomikā un 2013.gadā kļuva par vienu no "Eiromaidana" protestu organizētājām. Kad Luhansku 2014.gadā okupēja Krievijas karaspēks, Kalašņikova bija spiesta pārcelties uz Kijivu, iegūstot iekšēji pārvietotas personas statusu.

Ukraiņu māksliniece Darja Kalašņikova
Ukraiņu māksliniece Darja Kalašņikova Foto: Vilnis Izotovs

No 2014. līdz 2015.gadam Kalašņikova bija Ukrainas informācijas politikas ministra padomniece. 2014.gadā viņa kandidēja Ukrainas parlamenta vēlēšanās, ievēlēta gan netika, tomēr turpināja strādāt politikā. Vēlāk Kalašņikova arvien vairāk pievērsās radošajai darbībai, apguva Klasiskās mākslas un arhitektūras vēstures kursu Kijivā un 2019.gadā studēja pasākumu režiju un scenāriju rakstīšanu Dānijā.

"Ēna un jūra" ir Kalašņikovas pirmā grāmata, un tajā redzamas arī autores ilustrācijas. Grāmatu izdošanai gatavojuši oriģinālvalodas redaktore Aleksandra Zamatajeva, tulkotāja Māra Poļakova, literārā redaktore Ilze Jansone, redaktore Inita Saulīte-Zandere, korektors Alnis Auziņš. Dizainu radījis Aleksejs Muraško. Grāmata iespiesta SIA "Jelgavas tipogrāfija".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu