FOTO Pašmāju hiphopa tēvs Ozols ar draugiem uguņo pārpildītā "Arēnā Rīga" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Pašmāju hiphopa tēvs Ozols ar draugiem uguņo pārpildītā "Arēnā Rīga"
Pašmāju hiphopa tēvs Ozols ar draugiem uguņo pārpildītā "Arēnā Rīga" Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Ceturtdienas, 28. decembra, vakarā viens no hiphopa žanra pamatlicējiem Latvijā - Ozols pārsteidza savus visu paaudžu fanus ar līdz šim iespaidīgāko iekštelpu koncertu "Arēnā Rīga". Ieskaties TVNET sagatavotajā foto atskatā no viena no pašmāju repa pasaules ievērojamākajiem šī gada notikumiem!

Koncerts norisinājās divās daļās – pirmā daļa bija veltīta saspēlei ar Latvijas Radio bigbendu un Kristīni Prauliņu, kas piešķīra jaunu un bagātīgu nokrāsu jau zināmajiem pēdējos gados tapušajiem skaņdarbiem. Savukārt otrā daļa bija retrospektīvs atskats uz mākslinieka visu laiku spilgtākajiem singliem. Tas paredzēts kā pārsteigumiem bagāts priekšnesums, kurā līdzās Ozolam uz skatuves kāpa virkne citu pašmāju mūziķu.

Koncertā izskanēja visiem labi zināmi un populāri hiti, tostarp "O.Z.O.L.S.", "Personības rekords", "Rajons", "Stils", "Superhaips", "Pavasaris", "Saulesstariņš", "Tu nāc, tu ej" u.c.

Ozols (īstajā vārdā Ģirts Rozentāls) ir viens no Latvijas hiphopa mūzikas pamatlicējiem. Muzikālo darbību sāka 1996. gadā grupu "Fact" un "Rool Makaz" sastāvā. Solokarjeru sāka aizvadītās desmitgades sākumā ar debijas singlu "Neko 2005" (2000), kuram sekoja albumi "Cieņa un mīlestība" (2001), "Augstāk, tālāk, stiprāk" (2002), "Dūzis" (2003) un 2009. gadā izdotais albums "Neatkarība".

Pēc vairāku gadu pārtraukuma 2015. gadā Ozols atgriezās Latvijas mūzikā ar savu piekto studijas albumu "Atpakaļ nākotnē". Savas radošās darbības laikā Ozols uzstājies Dziesmu svētkos ar apvienoto kopkori, ar apvienību "Austrumu bloks" viesojies pie eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas, sasniedzis Zelta diska statusu ar albumiem "Cieņa un mīlestība" un "Augstāk, tālāk, stiprāk", astoņas reizes saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu