"Neviens brīdis šādiem lēmumiem nav īstais," 21. decembrī sociālajos tīklos rakstīja Tomasa Hendrika Ilvesa sieva, latviešu diplomāte Ieva Ilvesa (iepriekš Kupce), un paziņoja, ka viņu astoņus gadus ilgā laulība ir izjukusi. Viņu diezgan privātā laulība sākās ar plašu rezonansi un turpinājās mierīgi vairākus gadus.

"Šajā pirmssvētku noskaņā ar dziļu sarūgtinājumu man jums jāpavēsta, ka gandrīz 8 gadu kopdzīve ar manu vīru Tomasu Ilvesu šķiras.

Neviens brīdis šādiem lēmumiem nav īstais, tomēr šobrīd pēc ilgām pārdomām un cienot Tomasa izvēli, man ir skaidrs, ka turpmāk katrs iesim savu ceļu, kopīgi rūpējoties par bērnu labklājību," 

21. decembrī vietnē "Facebook" paziņoja Ilvesa, liekot noprast, ka laulības šķiršana varētu būt bijusi Tomasa Hendrika Ilvesa iniciatīva.

Ierakstā viņa pateicās Igaunijas tautai, kas viņu sirsnīgi pieņēma un vienmēr laipni uzņēma gan Tallinā, gan lauku novados. "Igaunijā es vienmēr esmu jutusies kā mājās. No jums es esmu daudz mācījusies un jūsu pieredzi, jo īpaši tehnoloģiju nozarē, nesu tālāk pasaulē – šobrīd strādājot Ukrainā," tā Ilvesa. 

Simboliskas kāzas

Par Tomasa un Ievas (toreiz Latvijas Aizsardzības ministrijas ierēdnes) attiecībām publiski kļuva zināms 2015. gada otrajā pusē. Septembrī mediji Ievu nodēvēja par prezidenta draudzeni. Drīz vien publiski kļuva zināms, ka latviete ir kas vairāk nekā draudzene - 2015. gada decembrī mediji vēstīja, ka abi ir saderinājušies! Saderināšanās notika visai ātri, ņemot vērā faktu, ka Tomass Hendriks Ilvess tā paša gada aprīlī šķīra savu 11 gadus ilgo laulību ar Evelīnu Ilvesu.

Ilvesi festivālā "Viljandi Music Walk"
Ilvesi festivālā "Viljandi Music Walk" Foto: Elmo Riig

Viņa iepriekšējā laulība izjuka ar skandālu, jo...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp