Liepājas okupācijas muzejā ar lekcijām viesosies Madrides San Pablo universitātes profesori

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Madrides San Pablo CEU Universitāte
Madrides San Pablo CEU Universitāte Foto: Wikipedia

Trešdien, 24. janvārī, plkst. 16:00 Liepājas okupācijas muzeja zālē, Klāva Ukstiņa ielā 7/9, ar lasījumiem par Spānijas un Austrumeiropas valstu vēstures jautājumiem viesosies Madrides San Pablo CEU universitātes (Centro Estudios Universitarios) profesori – Hosē Luiss Oreija Martinezs (José Luis Orella Martinez) un Huans Karloss Nieto (Juan Carlos Nieto).

Profesors Hosē Luiss Oreija Martinezs uzstāsies ar priekšlasījumu “Antikomunistu trimda Spānijā Aukstā kara periodā”, savukārt profesors Huans Karloss Nieto Ernandess klātesošos iepazīstinās ar izpētīto par tēmu “Prese Spānijā Franko laikā”.

Argita Daudze.
Argita Daudze. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ar profesoriem iepazīstinās un pasākumu ievadīs vēsturniece, bijusī Latvijas vēstniece Spānijā (2016-2020) Argita Daudze. Priekšlasījumi notiks spāņu valodā ar tulkojumu latviski. Profesori labprāt atbildēs uz klātesošo jautājumiem.

Hosē Luiss Oreija Martinezs.
Hosē Luiss Oreija Martinezs. Foto: Publicitātes foto

Hosē Luiss Oreija Martinezs specializējas 20. gadsimta Spānijas un Austrumeiropas valstu vēstures jautājumos, ir vairāku monogrāfiju autors. 2023. gadā publicēta viņa sastādītā “Fašisma vēsture”; 2020. gadā – “Terorisms Labklājības Eiropā”; 2014. gadā – “Attīstība Spānijā”. Martinezs publicējas Spānijas un Polijas zinātniskos un populāros žurnālos, kā arī sniedz intervijas par vēstures jautājumiem Spānijas medijos.

CEU Vēstures institūtā Hosē Luiss Oreija Martinezs vada Vēstures, atmiņas, identitātes centru. 2023. gada aprīlī viņš bija CEU Universitātē notikušā Starptautiskā Komunisma upuriem veltītā kongresa ”Brīvības balsis” atbildīgais direktors.

Foto: Publicitātes foto

Profesors Huans Karloss Nieto kopš 1998. gada ir žurnālistikas pasniedzējs San Pablo Universitātē, strādā par mūsdienu vēstures žurnāla “Aportes” redaktoru.

Viņš vada diplomātijai veltītu raidierakstu sēriju laikrakstā “El Debate”, kā arī darbojas kā Spānijas Žurnālisma un informācijas tehnoloģiju asociācijas ģenerālsekretārs. Apmeklējot Latviju 2018. gadā, vēsturnieks veidoja plašu reportāžu par mūsu valsti žurnālam “Diplomacia Siglo XXI”.

2022. gadā profesori šim pašam žurnālam intervēja Latvijas Valsts prezidentu Egilu Levitu NATO Madrides samita laikā. Ar sarunu var iepazīties pievienotajā saitē.

San Pablo CEU ir privāta universitāte, kas attīstījusies no 1933. gadā izveidotas augstākās mācību iestādes. 2022. gadā Spānijas 32 universitāšu reitingā tā ieņēmusi 4. vietu. Abi profesori pārstāv CEU universitātes Vēstures studiju institūtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu