Boldvinam atkārtoti izvirza apsūdzību nonāvēšanā aiz neuzmanības saistībā ar operatores nošaušanu

TVNET/LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleks Boldvins.
Aleks Boldvins. Foto: Al Teich/shutterstock

ASV kinoaktierim Alekam Boldvinam atkal izvirzīta apsūdzība nonāvēšanā aiz neuzmanības saistībā ar operatores Halinas Hačinsas nošaušanu 2021.gada oktobrī Ņūmeksikā filmas "Rust" uzņemšanas laukumā, liecina piektdien iesniegtie tiesas dokumenti.

2021.gada oktobrī Ņūmeksikā filmas "Rust" mēģinājumā Boldvins turēja pistoli "Colt", kad no tās tika izšauta īsta lode, kas trāpīja Hačinsai, laupot viņai dzīvību. Kā skaidrojis Boldvins, viņam teikts, ka ierocī nav īstu patronu, turklāt viņam dots norādījums pavērst ieroci Hačinsas virzienā, operatorei gatavojoties uzņemt filmas skatu. Incidentā tika ievainots arī mazbudžeta vesterna režisors Džoels Souza.

Boldvins, kurš bija arī filmas producents, vairākkārt ir noliedzis atbildību par notikušo incidentu, uzstājot, ka nenospieda mēlīti.

Sākotnējās apsūdzības nonāvēšanā aiz neuzmanības pret Boldvinu pagājušā gada aprīlī tika atceltas sakarā ar jauniem faktiem, kas prasīja turpmāku izmeklēšanu un tiesu medicīnas analīzi.

Oktobrī prokurori paziņoja, ka tiek sasaukta lielā zvērināto tiesa - pilsoņu grupa, kas izvērtē pierādījumus un lemj, vai ir pamats personu saukt pie atbildības.

"Mēs ar nepacietību gaidām savu dienu tiesā," paziņoja Boldvina advokāti Lūks Niks un Alekss Spiro.

Boldvinam draud līdz 18 mēnešiem cietumā, ja viņš tiks notiesāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu