Dziedātāja Katrīna Gupalo saviem klausītājiem dāvā ”kaķīša terapiju”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Agneta Jonele

Šodien nākusi klajā Katrīnas Gupalo un viņas domubiedru radīta dziesma par kaķi jeb “The Cat’s Song”, kas jau paspējusi saviļņot klausītājus visā Eiropā un pat Jaunzēlandē. Dziesma stāsta par kāda jauka, pūkaina, rotaļīga un neatkarīga kaķīša ikdienu dzīvojot kopā ar savu mīļo saimnieci. “The Cat’s Song” ir iekļuvusi arī Latvijas Eirovīzijas atlases konkursā “Supernova”.

Pirmais “The Cat’s Song” demo ieraksts brīvā un mākslinieciskā gaisotnē kādu nakti tapa radošajā nometnē Latgalē, kurā piedalījās dziesmas producents Edgars Vilcāns un līdzautori - Katrīna Gupalo, Evija Smagare un Armands Varslavāns. Dziesma ierakstīta  ierakstu studijā Varslaff ‘n’ Edwolf, tai radīts arī dziesmas vārdu jeb liriku video, kura autors ir Ēriks Saksons.

“Šovasar manā dzīvē pirmo reizi parādījās kaķītis, vārdā Dakota. Tas ienesa jaunas, spilgtas un ļoti mīļas krāsas ikdienā, ar kurām ļoti vēlējos dalīties ar saviem klausītājiem. Mēs dzīvojam diezgan biedējošā laikā, kad ik dienu notiek ļoti traģiski un sāpīgi notikumi, un nevienam no mums nav drošības sajūtas par nākotni. Tieši tāpēc

es gribēju iedot cilvēkiem Latvijā, Eiropā un visā pasaulē kaut ko siltu, mīļu, vieglu un bezrūpīgu - gluži kā tādu kaķīšu terapiju.

Esmu tik saviļņota, ka mans mērķis ir īstenojies un dziesmiņa par kaķīti liek smaidīt, dziedāt un dejot līdzi gandrīz katram, kas to noklausās,” stāsta dziesmas idejas autore Katrīna Gupalo.

Foto: Lonexone

Latviešu radošās komandas veidotā dziesma par kaķīti jau no pirmā publicēšanas brīža radījusi plašu rezonansi Latvijā un ārzemēs. “Dziesma ir ikoniska!”, saka Džūds Kenedijs no Lielbritānijas. “Tieši tāpēc es mīlu Eirovīziju - viss un jebkas ir iespējams! Šo dziesmu ir vienkārši patīkami klausīties, tā ir jautra un prātā paliekoša,” pārsteigts ir Ole Kristians no Dānijas. “Šī dziesma ir gudra, ļoti labi noproducēta, vienkārši perfekti izveidota!”, ar savām izjūtām dalās Jans Bors no Čehijas.

“Es dievinu dziesmas vārdus. Kādam bija ļoti jautri ierakstu studijā! Tik daudz dažādu žanru savienojums! Visa dziesma ir kā flitrs, tā ir pavedinoša, rotaļīga un sapņaina vienlacīgi. Tā ir neparedzama, nekad nezini, kas būs tālāk. Es vēlos klausīties to atkal un atkal, lai izbaudītu visas dziesmas sastāvdaļas. Es būtu ļoti laimīga, ja dziesma uzvarētu “Supernovā”, tā varētu arī lieliski izklausīties Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā un iekļūt Top 10,”

viena caur otru savā atzinībā dalās Maria un Hanna no Norvēģijas.

Foto: Jana Briede

Dziesma “The Cat’s Song” ir pieejama visās lielākajās straumēšanas platformās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu