Nav divu Tomu Eiropas Parlamenta, Ķīnas tirgus un "Lielā Kristapa" iekarošana (1)

Papildināts 09:09, 26. janvāris, 2024
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA/Scanpix/TVNET kolāža

Pirmajā video podkāsta “Nav divu Tomu” epizodē tiks aplūkoti temati, kuri savu aktualitāti ieguvuši jau aizvadītajā nedēļā, bet kuru tālākie risinājumi vēl tikai gaidāmi. Tviterkonvoja izveidotājs un titula “Eiropas cilvēks Latvijā” nēsātājs 2022. gada nogalē Reinis Pozņaks izvēlējies kandidēt Eiropas Parlamenta vēlēšanās; bažas par drošības riskiem virmo ap Latvijas Republikas Saeimas deputātu vizīti Ķīnā, bet karadarbība starp teroristisko grupējumu “Hamās” polarizē pārtikušo (un salīdzinošā mierā dzīvojošo) Eiropas daļu.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Reinis Pozņaks ir cilvēks, par kuru savā Eiropas Parlamenta vēlēšanu sarakstā būtu sajūsmā jebkura partija. Bet viņš nolēmis kandidēt no politisko partiju apvienības “Apvienotais saraksts”. Kāpēc tieši šāda izvēle? Piedāvājumu no citām partijām nebija vai arī Reinis izvēlējās partiju, ar kuru pašam visvairāk saskan pārliecība un vērtības?

Ainārs Šlesers Saeimas sēdē 2023. gada 9. novembrī.
Ainārs Šlesers Saeimas sēdē 2023. gada 9. novembrī. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ainārs Šlesers kopā ar svītu devās uz Ķīnas Tautas Republiku, lai piesaistītu Latvijai komunistiskās valsts finanšu līdzekļus un tiktu pie brangas pēdu masāžas.

Tā kā kuru katru mirkli valstī jāieplūst kā minimums desmit miljardiem eiro, kurus Aināram izdevies sarunāt Apvienotajos Arābu Emirātos, rodas likumsakarīgs jautājums – vai naudas nebūs par daudz? Un kā mēs to visu iztērēsim?

Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins Saeimas sēdes laikā.
Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins Saeimas sēdes laikā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Viesu delegācijā piedalījās arī nu jau bijušais “Nacionālās apvienības” biedrs, Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins. Apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars ceturtdien, 25. janvārī sociālajā platformā “X” nāca klajā ar paziņojumu, ka Kiršteins vairs “Nacionālās apvienības” biedrs. Vai šī notikumu pavērsiena mudinājums nācis tieši no tālā ceļojuma, par kuru Saeimas prezidijam netika iesniegts neviens oficāls komandējuma pieteikums, bet viss “sarunāts pa tiešo”?

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu