VIDEO INTERVIJA Ville Valo: "Es agrāk uzstājos ar cigareti vienā rokā un sarkanvīna pudeli otrā. Bet tas bija tāpēc, ka uztraucos"

Krista Garanča
, TVNET Sejas redaktore
CopyDraugiem X Whatsapp

Somu kulta grupas "HIM" līderis Ville Valo pirms sava gaidāmā solo koncerta Rīgā sniedza interviju portālam TVNET. Viņš pastāstīja, kāpēc izjuka populārā un daudziem tik iemīļotā "love metal" grupa, kā arī dalījās atmiņās par iepriekšējām viesošanās reizēm Latvijā. 

Viens no Somijas zināmākajiem dziesmu autoriem un producentiem Ville Valo pasaules slavu ieguva kā gotiskās roka grupas “HIM” vokālists. “HIM” kļuva par kulta grupu ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē kopš brīža, kad 1999. gadā klausītāju vērtējumam tika nodots albums “Razorblade Romance”.

"Ir patiešām uzmundrinoši redzēt tik daudz cilvēku no dažādām paaudzēm. 

Mums ir fani no 17, 18 gadiem līdz pat 67, kas nāk uz koncertiem.

Manuprāt, tas ir ļoti īpaši, ka mūzika spēj rezonēt cauri laikiem ar dažādiem cilvēkiem. Tas ir vienīgais, uz ko mēs visi varam cerēt. Bet tas nav kaut kas, kas notiek (uzsit knipi) šādi. Es esmu pārsteigts un reizēm pat šokēts par visu, kas notiek, bet ļoti pozitīvā veidā. Un man ir prieks, ka ir cilvēki, kas ir ieinteresēti tajā, ko es daru, un ka man ir iespēja uzstāties un redzēt cilvēkus smaidām," atklāj Valo.

2020. gadā Ville Valo uzsāka solo karjeru ar skatuves vārdu “VV”. “Neon Noir” ir gotiskā roka simbola – Villes Valo - debijas albums. Drīz pēc tā izdošanas tas sasniedza Somijas mūzikas albumu topu virsotnes. 

Intervijā viņš atskatījās uz laiku, kad "HIM" beidza savu pastāvēšanu un kā pievērsās debijas solo albuma rakstīšanai.

"Zini, es laikam pārāk tieši uztvēru terminu "solo albums"," smejoties saka Valo, jo viņš tajā iespēlējis visus instrumentus.

Tāpat viņš runā par trauksmaino pandēmijas laiku un to, kā pēc četru cigarešu paciņu smēķēšanas dienā vairāku gadu garumā nu pilnībā atteicies no šī kaitīgā ieraduma.

"Es mēdzu būt uz skatuves ar cigareti vienā rokā un sarkanvīna pudeli - otrā. Bet tas bija tāpēc, ka biju uztraucies. Agrāk mēdzu spēlēt basģitāru, bungas un arī ģitāru. Kas nozīmē, ka man allaž kaut kas mēdza būt rokās. Pēkšņi es jutos kails. Un tad nodomāju, ka tas izskatās stilīgi..."

Skaties pilno video interviju vai lasi to TVNET+!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu