INTERVIJA Ville Valo par "HIM" beigām, kaitīgo ieradumu atmešanu un ilgi gaidīto koncertu Rīgā

Foto: TVNET
Krista Garanča
, TVNET Sejas redaktore
CopyDraugiem X Whatsapp

Somu kulta grupas "HIM" vārds, manuprāt, komentārus neprasa. Pat tie, kuri nekad nav dzirdējuši viņu zināmāko hitu "Join Me in Death" (maz ticams), noteikti atpazīst grupas simbolu. Nē, nē, es ne par "heartagram", kas teju 30 gadus rotā ne tikai grupas ierakstus, fanu T kreklus un pat ķermeņus (jā, tas ir ļoti populārs tetovējums), bet gan tās līderi - šarmanto Villi Valo. 

Intervija notiek šā gada 23. janvārī platfomā "Zoom". Pirms tam mums ir neliela saruna ar intervijas organizatori Lēnu par tehniskajiem jautājumiem, bet pēc mirkļa pievienojas arī pats Ville.

Viņš ir tērpies melnā žaketē un beretē, taču uzreiz saprotu, ka kolēģes lūgums uzzināt viņa iecienītāko acu laineri atkrīt, jo šoreiz viņš nav uzkrāsojies. Ville Valo tika uzskatīts par 90. gadu beigu / 2000. gadu sākuma seksa simbolu. Viņa "sliktā puiša" skatuves tēls, smēķēšana uz skatuves, tetovējumi un zemā balss lauza daudzu dāmu sirdis. Taču tas, ko atceramies no žurnāliem, plakātiem pie sienas, MTV ētera un, tiem, kam paveicies, arī uz skatuves, - ir viens. Nu manā priekšā ir ļoti jauks, pieklājīgs, ieturēts un, ko tur liegties, šarmants vīrietis, kurš atvainojas par to, ka iztraucējis mūsu un Lēnas sarunu. Neraugoties uz to, ka viņam visu dienu bijušas intervijas, viņš ir smaidīgs un ar prieku un lielu aizrautību stāsta par savu debijas solo albumu "Neon Noir", kā arī atskatās uz trauksmaino pandēmijas laiku un atceras dienu, kad izbeidza "HIM" - grupu, ar kuru viņš ir pavadījis lielāko dzīves daļu. Mēs aizrunājamies un nedaudz "nogriežam" laiku nākamajai intervijai, taču 30 minūtes palidoja zibenīgi.

Sākot sarunu, Ville uzsver, ka būtu bijis jaukāk tikties klātienē, aci pret aci. Kas to lai zina, varbūt kādreiz. Intervijas sākumā es metu kaunu pie malas un izstāstīju viņam savu atmiņu stāstu, kā iemīlējos "HIM" mūzikā laikā, kad grupa 2007. gadā izdeva albumu "Venus Doom" (piebilde - viņu komerciāli veiksmīgākās dziesmas iznāca krietni agrāk). Taču šī grupa man ir nozīmējusi daudz - tās ir jaukas pusaudžu gadu atmiņas. Un ir fenomenāli, ka viņš joprojām ir aktīvs un formā!

P.S. Paldies par intervijas iespēju Sabīnei Bricei (Universal Music Group Latvia)!

Video: fragments no intervijas ar Villi Valo

Krista Garanča: Sveicināts, Ville Hermani Valo! Es zinu, ka šis parasti ir veids, kā tu sasveicinies. Kā tev iet?

Ville Valo: Lielākoties, jā. Man iet diezgan labi, paldies, ka apvaicājies! Es vēl jūtos nedaudz šokēts pēc tik daudziem koncertiem pagājušajā gadā. Šie ir bijuši diezgan interesanti gadi, pandēmiju ieskaitot. Mana iepriekšējā grupa HIM izbeidzās 2017. gadā, un pēc tam es sāku meklēt sevi. Es sāku rakstīt jaunu mūziku, un tad pēkšņi sākās pandēmija un es biju ieslēgts savā studijā. Tad es nonācu pie "Neon Noir", mana pirmā solo albuma. Un tad mēs to izdevām un sākām koncerttūri. Vecgada vakarā mēs nospēlējām mūsu pēdējo koncertu, un tas bija mans 120. koncerts gada laikā. Man tas bija daudz - es nekad iepriekš tik daudz nebiju koncertējis.

Priekšā vēl ir 30 koncerti. Mēs arī būsim Rīgā pēc dažiem mēnešiem.

Tas nav pārāk tālu. Jā, ir interesanti, bet arī ļoti noslogoti. Šobrīd man ir nedaudz brīvāks laiks, es varu aiziet pie zobārsta vai izmazgāt veļu, un citas lietas (smejas). Tā ir lieliska sajūta, cik daudz ir noticis, īpaši pēdējā gada laikā. Un es esmu ļoti patīkami pārsteigts, ka tik daudziem cilvēkiem joprojām patīk mūzika, ko es radu. Iespēja apceļot pasauli - tā ir fantastiska sajūta.

Jā. Mēs to visu arī pārrunāsim. Pirms mana pirmā jautājuma es vēlējos pateikt...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu