Aicina uz animācijas filmas “Sirds likums” seansiem kopā ar filmas veidotājiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Režisores Rozes Stiebras jauno pilnmetrāžas animācijas filmu “Sirds likums” Latvijas kinoteātros sāks izrādīt piektdien, 2024. gada 2. februārī. Tādēļ filmas veidotāji kopā ar kinoteātriem aicina bērnus un vecākus uz īpašajiem seansiem, kuros būs iespēja tikties arī ar filmas veidotājiem un iesaistīties radošās aktivitātēs ne tikai Latvijas galvaspilsētā, bet arī Latvijas reģionos – Talsos, Liepājā un Ventspilī.

Filma veidota pēc latviešu literatūras klasiķa, ievērojamā novelista Jāņa Ezeriņa darba “Jaunais likums” motīviem. Tā vēsta par kādu tālu karaļvalsti, kurā mīt Karalis un Princese. Viņu dzīve rit rāmi un paredzami, pavalstnieki gatavojas karaļmeitas kāzām. Taču kādu nakti Princese pils dārzā sastop Svešinieku, kurš viņu apvelta ar neparastu dāvanu, un no šī brīža viss sagriežas kājām gaisā.

Pirmā tikšanās ar “Sirds likums” komandu paredzēta sestdien, 3. februārī, plkst. 11:30 kinoteātrī “Apollo kino Domina”. Pirms filmas ikvienam būs iespēja tikties ar mākslinieku Alekseju Naumovu, princeses lomas balss ierunātāju, aktrisi Telmu Auziņu un arī filmas producentu Dominiku Jarmakoviču. Mazajiem apmeklētājiem pirms filmas būs iespēja darboties kopā ar gleznotāju Alekseju Naumovu, kopā krāsojot lapas ar filmu tēliem, ko zīmējis mākslinieks. Kinoteātris būs parūpējies par krāsainiem rakstāmpiederumiem.

Foto: Publicitātes foto

Filmas “Sirds likums” mākslinieks ir pazīstamais gleznotājs Aleksejs Naumovs, kuram šī ir debija animācijas pasaulē.

“Man bija milzīgs prieks un reizē arī gods strādāt ar tādu ģeniālu režisori kā Roze Stiebra. Jau pirmajā tikšanās reizē viņa minēja, ka vēlas košu un krāsainu filmu, kas apžilbina, – domāju, mums izdevās. Šis kopdarbs tapa garās sarunās un diskusijās, es uzzināju ļoti daudz jauna. Īpaši atceros tās saulainās dienas, kad savā vasarnīcā Roze man lasīja priekšā scenāriju, bet es tikmēr zīmēju kadrējumus. Iegremdēties šai pasaku pasaulē un pēc tam ieraudzīt tēlus atdzīvojamies kustībā bija patiešām patīkami, tas sniedza ļoti pozitīvas emocijas,”

stāsta Aleksejs Naumovs.

Piektdien, 9. februārī, plkst. 18:00 ar “Sirds likuma” komandu - producentu Dominiku Jarmakoviču un prinča lomas ierunātāju Jāni Grūtupu būs iespēja tikties liepājniekiem, jo arī kinoteātrī “Cinamon Balle” ir paredzēts īpašais seanss.

Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 11. februārī, filmas radošā komanda dosies uz Talsiem, kur plkst. 14:00 Talsu “Kino Auseklis” būs iespēja aprunāties ar aktieri, prinča lomas ierunātāju Jāni Grūtupu, karaļa lomas ierunātāju Ritvaru Loginu, kā arī producentu Dominiku Jarmakoviču. Arī šeit mazajiem apmeklētājiem būs pieejamas Alekseja Naumova zīmēto filmas tēlu krāsojamās lapas.

Savukārt rīdziniekiem svētdien, 11. februārī, plkst. 11:00 būs iespēja apmeklēt “Kino Bize” (Elizabetes ielā 37) rīkoto Bērnu rītu ar filmas “Sirds likums” skatīšanos un radošo darbnīcu.

Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 21. februārī, filmas radošās komandas pārstāvji viesosies Ventspilī un tiksies ar skolēniem, kuri dosies kopīgi skatīties “Sirds likumu” uz “Kino Rio”.

Rozes Stiebras pilnmetrāžas animācijas filmas “Sirds likums” lomas ierunājuši Telma Auziņa, Jānis Ēriks Grūtups, Ritvars Logins, Gerds Lapoška, Marta Lovisa Jančevska, Toms Harjo un citi.

Filma tapusi ar Latvijas Nacionālā Kino centra finansiālo atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu