Sirsnīgs video! Ērika Eglija-Grāvele Parīzē uzzina, ka saņēmusi "Lielo Kristapu"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Kadrs no filmas "Mana brīvība"
Kadrs no filmas "Mana brīvība" Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 4. februārī, tika sadalītas nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps". Par labāko kino aktrisi tika atzīta Ērika Eglija-Grāvele par lomu filmā "Mana brīvība". Viņa par to uzzināja, esot Parīzē. 

Aktrises kolēģis Mārtiņš Upenieks sociālajos tīklos dalījies ar video, kur Ērika seko līdzi "Lielā Kristapa" balvu pasniegšanas ceremonijai un uzzina, ka saņēmusi balvu par labāko aktrisi.

Draugi priekā gavilēja, kamēr Ērika pauda pārsteigumu un aizkustinājumu, teju vai slēpjot prieka asaras.

Vairāki Dailes teātra aktieri šobrīd atrodas Parīzē, kur tiek izrādīta izrāde "ROTKHO". 

“Mana brīvība” ir režisores Ilzes Kungas-Melgailes pirmā spēlfilma, kuras stāsta centrā ir Alīcija, Atmodas laika politiķe ar neparastu harismu un politisku drosmi uzrunāt Latvijas tautu. Jaunā sieviete īsā laikā iekaro sabiedrības simpātijas, taču sasniegumi nes līdzi sarežģījumus privātajā dzīvē, sniedzot skatītājam iespēju dzīvot līdzi spēcīgas personības intīmajai drāmai uz vēstures notikumu fona.

Jau ziņots, ka "Lielajā Kristapā" labākās pilnmetrāžas spēlfilmas titulu ieguvusi režisores Elzas Gaujas filma "Pastkarte no Romas". 

Visvairāk balvu, kopskaitā četras, saņēma režisora Aika Karapetjana filma "Bezkaunīgie". Savukārt katra pa trīs balvām saņēma animācijas filma "Sirds likums" un daudzsēriju filma "Padomju džinsi".

Balvu par mūža ieguldījumu filmu mākslā saņēma filmu māksliniece un ilggadēja Latvijas Kinematogrāfistu savienības (LKS) priekšsēdētāja Ieva Romanova.

Foto: "Lielā Kristapa" balvu pasniegšanas ceremonija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu