Rokmūziķis Ainars Virga ar diviem koncertiem atzīmēs savu 60 gadu jubileju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ainars Virga
Ainars Virga Foto: Paula Čurkste/LETA

Rokmūziķis Ainars Virga šogad ar diviem koncertiem svinēs savu 60 gadu jubileju, informēja producents Sandis Mohovikovs.

Koncerts "Liepājnieks" 6.aprīlī plkst.19 notiks Liepājas Olimpiskajā centrā un 22.jūlijā plkst.19 Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā.

Koncertos piedalīsies grupas "Līvi" un "Liepājas brāļi", dziedātāji Igo un Olga Rajecka, mūziķi Tomass Kleins, Modris Šterns, Guntars Račs un Uldis Marhilevičs, folkloras kopa "Stiprās sievas", Durbes kamerkoris un citi.

Mūziķis dzimis 1964.gada 6.aprīlī Liepājā un mūzikā darbojas kopš 1976.gada. Viņš bijis dalībnieks tādās grupās kā "Vabolītes", "Corpus", "Neptūns", "Liepājas kvartets", "Līvi", "Riga", "Liepājas brāļi" un "Virga Hard Orchestra".

2014.gada aprīlī klajā nāca Virgas pirmais soloalbums "Dziesmas par dzīvi un mīlestību", kurš tika atzīts par tā gada labāko metāla un roka albumu.

Tāpat Virga ir festivāla "Virga fest" un "Līvi fest" organizators un idejas autors. Viņš ir sarakstījis mūziku Liepājas teātra izrādei "Akmeņi" un mūziklam "Liepājas stāsts". Ar grupu "Līvi" Virga piedalījies Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas "Kaupēn, mans mīļais" izrādēs Liepājas teātrī.

2015.gadā pēc vairāk nekā 20 gadu pārtraukuma Virga kopā ar dziedātāju "Alex", Marhileviču un Gunti Vecgaili izdeva grupas "Riga" savulaik ASV ierakstīto albumu "Riga in America".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu