Daudzpusīgais mūziķis Džeikobs Koljers un vokālā grupa “Take 6” jūlijā koncertēs Tartu Dziesmusvētku estrādē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto/Tom Bender

18. jūlijā Tartu Dziesmu svētku estrādē uzstāsies viens no savas paaudzes novatoriskākajiem mūziķiem – daudzas godalgas saņēmušais dziedātājs, komponists un multiinstrumentālists Džeikobs Koljers ar vienu no vokālā džeza labākajiem ansambļiem “Take 6”. Tas būs Eiropas kultūras galvaspilsētas Tartu 2024 pasākums, un to organizē džeza mūzikas festivāls “Jazzkaar”. Biļetes jau pārdošanā.

Festivāla “Jazzkaar” rīkotāji ir ne mazums nopūlējušies, lai atvestu Džeikobu Koljeru uz Igauniju, un sadarbībā ar Eiropas kultūras galvaspilsētu Tartu 2024 tagad šim nodomam tapts īstenoties.

Džeza festivāla "Jazzkaar" mākslinieciskā vadītāja Anne Erma. 
Džeza festivāla "Jazzkaar" mākslinieciskā vadītāja Anne Erma. Foto: Rene Jakobson

Komentē festivāla mākslinieciskā vadītāja Anne Erma (Anne Erm):

“Tas bija pēc 2016. gada Koljera debijas albuma "In My Room" iznākšanas, kad vēlējāmies uzaicināt supertalantīgo mākslinieku uz “Jazzkaar”, diemžēl toreiz neizdevās. Jo lielāks prieks par to, ka varam daudzos Koljera fanus Igaunijā ar viņu klātienē iepazīstināt tagad, kad universitātes pilsēta ar cienījamo vēsturi un Igaunijas kultūras dzīves īstā artērija Tartu ir Eiropas kultūras galvaspilsēta.”

Londonā strādājošo, 29 gadus veco multitalantu Džeikobu Koljeru daudzi prestiži izdevumi ir nodēvējuši par savas paaudzes visnovatoriskāko mūziķi – viņa daiļradē ir gan pops, gan džezs, gan arī klasiskā mūzika.

Eiropas kultūras galvaspilsētas Tartu 2024 radošā vadītāja Kati Torpa.
Eiropas kultūras galvaspilsētas Tartu 2024 radošā vadītāja Kati Torpa. Foto: Tartu 2024

Stāsta Kati Torpa (Kati Torp), Eiropas kultūras galvaspilsētas Tartu 2024 radošā vadītāja:

“Koljera savdabīgā skaņas valoda un audiorisinājumi iedvesmo daudzus, kā arī aizrauj ikviena vecuma klausītāju. Pasaulē viņš ir īpaši pazīstams ar saviem ļoti enerģiskajiem un aizraujošajiem koncertiem, kuros viņš publiku pārvērš milzīgā daudzbalsu korī. Ticam, ka Koljers arī kultūras galvaspilsētas publiku Tartu Dziesmu svētku estrādē pārvērtīs lielā kopkorī.”

Koljers savu debijas albumu “In My Room” no sākuma līdz beigām ierakstīja savās mājās – visus skaņdarbus uzrakstīja un iespēlēja mūziķis pats, vēlāk par albumu iegūstot divas Grammy balvas. Viņš ir sadarbojies ar tādiem mūzikas skatuves grandiem kā “Coldplay”, Džons Maiers (John Mayer), Ty Dolla $ign, Torija Kellija (Tori Kelly), Daniels Cēzars (Daniel Caesar), SZA un daudziem citiem.

2018. gadā Koljers sāka ierakstīt savu četrdaļīgo albumu “Djesse” ar vairāk nekā 50 dziesmām. Katra tā daļa pievēršas citam mūzikas stilam. Katrs no četriem līdz šim publicētajiem albumiem ir ieguvis vienu Grammy godalgu – līdz ar to mūziķis ir vienīgais britu komponists, kurš ir ieguvis Grammy par katru no savām trim pirmajām platēm. Ceturto “Djesse” daļu mūziķis plāno izdot šī gada februārī.

Kopā ar Koljeru 18. jūlijā uz Tartu Dziesmu svētku estrādes kāps jau ar veselām desmit Grammy balvām apbalvotais un visā pasaulē pazīstamais a cappella vokālais sešinieks “Take 6”, kuru mūzikas producents Kvinsijs Džonss (Quincy Jones) ir titulējis par “vismeistarīgākajiem balss burvjiem”. Pagājušajā gadā “Take 6” un Džeikobs Koljers sniedza kopīgu koncertu ASV un tagad pirmo reizi kopā uzstāsies Eiropā.

Eiropas kultūras galvaspilsētas 2024 pamatprogrammā iekļautā Džeikoba Koljera un “Take 6” koncerta biļetes tiek tirgotas “Biļešu servisa” kasēs un tīmeklī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu