Nav divu Tomu Tatjanas Ždanokas komunikācijas prasmes, Krievijas smagie graudi un Teilores Sviftas konference

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock/Paula Čurkste LETA/TVNET kolāža

Gan Eiropas Parlamenta (EP), gan mūsu Valsts drošības dienesta redzeslokā nonākusi EP deputātes Tatjanas Ždanokas (Latvijas Krievu savienība) sarakste ar Krievijas Federācijas Drošības dienesta darbiniekiem. Savukārt uz valdības darbagaldiem gulst plānu aprises, kā mazināt Krievijas ietekmi uz Latvijas gāzes un tranzītuzņēmumiem – nekādā ziņā viegls, bet ļoti nepieciešams uzdevums.

(Raidījuma fragments. Sērija pilnā garumā noskatāma, abonējot pieeju tiešsaistes žurnālam TVNET+)

Ar šiem tematiem iesāksies podkāsta “Nav divu Tomu” jaunākā sērija, kuras saturu veido vārdabrāļi un kolēģi – TVNET publicists Toms Lūsis un kultūras redaktors Toms Treibergs.

Situāciju ar kādreizējās Interfrontes kvēlu un aizrautīgu darbinieci ļoti labi raksturo padomijas retorikā iekrāsots citāts.

“Šo tekstu nevaru uzskatīt par man uzdotiem jautājumiem, jo tas ir balstīts uz it kā Jūsu rīcībā esošo informāciju, kura Jūsu rīcībā nedrīkst būt pēc definīcijas,” tā esot skanējusi Tatjanas Ždanokas atbilde izpētes centram “Re:Baltica” uz nosūtītajiem jautājumiem saistībā ar politiķes kontaktēšanos ar Krievijas Federācijas Drošības dienesta darbiniekiem.

Raidījumā aplūkosim versijas, kādēļ šādas ziņas sabiedrības uzmanībai nonākušas ar tik ilgu laika atstarpi – ņemot vērā, ka sarakste, kurā Ždanoka atskaitījusies par padarīto “kopējās lietas” labā un arīdzan lūgusi pabalstīt dažādas aktivitātes ar naudas līdzekļiem uzsākta jau 2004. gadā.

Ceturtdien, 8. februārī pieņemtajā rezolūcijā ar 433 balsīm "par", 56 "pret" un 18 atturoties EP paudusi "lielu sašutumu un nopietnas bažas" par Krievijas nepārtrauktajiem centieniem graut Eiropas demokrātiju, izmantojot dažādus iejaukšanās un dezinformācijas veidus.

Atsaucoties uz ziņu aģentūras LETA informāciju, rezolūcijā norādīts, ka Kremlis cenšas veicināt šķelšanos Eiropas pilsoņu vidū, pieņemot darbā EP deputātus kā "ietekmes aģentus", veidojot finansiālas atkarības sistēmas ar Eiropas politiskajām partijām, kuras pēc tam darbojas kā Kremļa propagandas pastiprinātāji un kalpo tā interesēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu