“Varu teikt, ka es esmu laimīgs cilvēks.” Kā čempiones tituls mainījis pludmales volejbolisti Anastasiju Samoilovu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Olimpiete, profesionāla pludmales volejboliste un Eiropas čempione Anastasija Samoilova, viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, pastāsta ne tikai par to, kā sportistes karjera un čempiones tituls mainījuši viņu pašu, bet arī to, cik ilgi var profesionāli spēlēt pludmales volejbolu. “Vecums ir tikai cipars – nedomājiet par to!” piebilst Samoilova.

Taujāta par to, vai arī pludmales volejbolā eksistē kāds “termiņš”, cik aptuveni ilgi sportisti var tajā darboties, raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam Samoilova stāsta: “Pludmales volejbolu īstenībā var ļoti ilgi spēlēt – puiši vispār var līdz 40 gadiem, meitenes – arī ir tādi piemēri, kuras spēlē līdz 38-40. Par mums ar Tīnu (Graudiņu – aut.) visi joprojām saka, ka mēs esam tās jaunās meitenes.” Sportiste norāda, ka to ir patīkami dzirdēt.

“Es atceros, kā es teicu mammai, kad man bija 16 gadi: “Mammu, es jau pēc diviem gadiem būšu veca.”

Un tagad man ir 27, un es jūtos tāpat, kā es jutos 18 gados.

Vecums ir tikai cipars – nedomājiet par to! Protams, pēc sajūtām galvenais ir justies labi un laimīgi,” norāda Samoilova. Uz jautājumu par to, vai čempiones tituls ir kā pašu mainījis, sportiste teic, ka uzvaras, panākumi ir viņu mainījuši.

“Mācījos skolā, gāju uz volejbola treniņiem, man grūti bija iedomāties, ka es kādreiz varēšu kļūt par Eiropas čempioni vai aizbraukt uz olimpiskajām spēlēm, jo tādu piemēru Latvijā ir ļoti maz,” stāsta Samoilova. “Es, protams, ticēju, ka es to varēšu, bet nebija tā, ka es redzēju sevi kā profesionālu pludmales volejbolisti. Esmu ļoti pateicīga vispār savam ceļam, jo tāda dzīve, es teiktu, kāda ir man, un tā veiksme, kura bija dažādos dzīves posmos, un mans ieguldītais darbs daudz ko izdarīja, un es varu teikt, ka esmu laimīgs cilvēks.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties un noskatīties šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu