Vijoles virtuozs Deivids Garets Rīgā prezentēs savu jauno albumu “Iconic”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 9.martā plkst. 19:00 Rīgā, konferenču un pasākumu centrā “ATTA CENTRE” sava jaunā albuma “Iconic” prezentācijas tūres “David Garrett Iconic Tour” ietvaros ar koncertu viesosies izcilais vijolnieks un klasiskās mūzikas zvaigzne Deivids Garets (David Garett).

Koncertā mākslinieks, kuru pasaulē dēvē par Paganīni popmākslinieku vidū un Džimiju Hendriksu vijolnieku vidū, uzstāsies trio sastāvā kopā ar ģitāristu un basģitāristu, un programmā iekļauti klasiskās mūzikas šedevri – veltījums tiem izcilajiem “Zelta laikmeta” vijolniekiem, kuru melodijas bērnībā iedvesmojušas Deividu Garetu (Deividu Kristianu Bongarcu).

Deivida Gareta albumu “Iconic” 2022.gada 4. novembrī klajā laida ierakstu kompānija Deutsche Grammophon, un tas uzreiz iekaroja 4. vietu Vācijas popmūzikas topos, kas ir nepārprotams panākums klasiskajam albumam. Savukārt 2023. gada pavasarī Vācijā sākās mākslinieka gadu ilgā pasaules turneja “David Garrett Iconic Tour”, kuras laikā mūziķis aizvadīs 78 koncertus 18 valstīs – tūres kartē iekļauta Austrija, Šveice, Luksemburga, Dānija, Polija, Itālija, Čehija, Bulgārija, Gruzija, Lietuva, Latvija, Igaunija, Turcija, Apvienotie Arābu Emirāti, Singapūra, Ķīna un Austrālija.

Foto: Publicitātes foto

Deivids Kristians Bongarcs dzimis 1980.gadā Āhenē (Vācijā). Brīnumbērns pirmoreiz vijoli rokās paņēma četru gadu vecumā, un uz skatuves debitēja, kad viņam bija desmit gadu, bet trīspadsmit gadu vecumā kļuva par jaunāko mākslinieku, kurš parakstījis līgumu ar prestižo ierakstu izdevniecību Deutsche Grammophon.

Foto: Publicitātes foto

Piecpadsmit gadu vecumā Garets ierakstīja visas 24 Paganīni kaprīzes (caprice), kuras, neapšaubāmi, ir vieni no vissarežģītākajiem vijolei jebkad rakstītajām skaņdarbiem. Jau mazotnē Deivds Garets muzicēja kopā ar pasaulslavenajiem grandiem Klaudio Abado, Zubinu Metu un Jehudi Menuhinu.

Foto: Publicitātes foto

Līdz šim Deivids Garets par saviem ierakstiem ir ieguvis neskaitāmas zelta un platīna godalgas ne tikai Eiropā, bet arī Meksikā, Honkongā, Brazīlijā, Singapūrā un citās valstīs. 2013. gadā mūziķis debitēja kino ar Nikolo Paganīni lomu filmā “Sātana vijolnieks”, bet pirms pāris gadiem laida klajā savu autobiogrāfiju “Ja tikai jūs zinātu”, kas ieņēma otro vietu žurnāla Der Spiegel visvairāk pārdoto dokumentālās literatūras darbu sarakstā. Šobrīd vijoles superzvaigznes instrumentu arsenālā ir viena leģendārā vijoļbūves meistara Antonio Stradivāri un divas Džuzepes Gvarnēri vijoles.

Biļetes uz Deivida Gareta koncertu var iegādāties “Biļešu Servisa” kasēs un tīmeklī

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu