Pasniegtas 2023. gada Latvijas pasākumu Izcilības balvas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Grupas "bet bet" solists Zigfrīds Muktupāvels ar balvu par 2023. gada izcilāko koncertturneju vai koncertu sēriju – "bet bet Ziemassvētkos"
Grupas "bet bet" solists Zigfrīds Muktupāvels ar balvu par 2023. gada izcilāko koncertturneju vai koncertu sēriju – "bet bet Ziemassvētkos" Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 15. februārī mūzikas namā “Daile” tika pasniegtas Latvijas Pasākumu foruma organizētās pasākumu Izcilības balvas, atzīmējot aizvadītā gada izcilākos pasākumus, norises un notikumus. Par Gada notikumu tika atzīti Vispārējie latviešu Dziesmu un deju svētki.

Balvas tika pasniegtas 21 nominācijā – 17 kategorijas izvirzīja un nominantus pieteica pasākumu nozare, kopīgā balsojumā nosakot arī nominācijas uzvarētāju, savukārt četras īpašās balvas pasniedza nozares ekspertu padome.

2023. gada izcilākās koncertturnejas vai koncertu sērijas laurus plūca “Siguldas skaņu ierakstus studija” ar koncertu sēriju “bet bet Ziemassvētkos”, savukārt par izcilāko koncertu 2023. gadā tika atzīts grupas “Astro’n’out” koncerts Arēnā Rīga (organizators “Astro Music”).

Foto: Publicitātes foto

2023. gada izcilākais kultūras pasākums novados ir “Limbažiem ir 800” (Limbažu novada pašvaldība), izcilākais kultūras pasākums Rīgā 2023. gadā bija pasākums “Pauls un Keišs. Vīrieši labākos gados. Ar smaidu par sevi un citiem”, kas notika mūzikas namā “Daile”.

Izcilākais pasākums novados 2023. gadā notika Liepājā – tā bija gaismas pastaiga “Izgaismotā Liepāja. Pilsēta paradokss”. Šī pastaiga ieguva balvu arī kā 2023. gada izcilākais gaismu notikums.

Foto: Publicitātes foto

2023. gada lielais Latvijas sporta notikums ir IIHF Pasaules čempionāts hokejā, savukārt pagājušā gada izcilākais Rīgas pasākums telpās – kinoteātra “Splendid palace” simtgade.

Par labāko nestandarta pasākumu 2023. gadā tika atzīts sadarbībā ar "Plombir Event" organizētais Skudras Metropoles pasākums “Ukraine. Residence of Freedom”.

Foto: Publicitātes foto

Balvas tika pasniegtas arī par pasākumu scenogrāfiju – par 2023. gada izcilāko pasākuma scenogrāfiju tika nosaukta “Unreal Music Festival Mežaparks” (organizators “Step 1”) scenogrāfija, bet par 2023. gada izcilāko korporatīvo pasākuma scenogrāfiju – “Rimi reflection” ("SponsorKing") noformējums.

Aģentūra “Sponsorking” plūca laurus arī nominācijās kā 2023. gada izcilākā zīmola aktivizācijas pasākuma organizatore (“Rimi piknika” zona Dziesmu un deju svētku norises laikā) un 2023. gada izcilākā bērnu pasākuma rīkotāja (IKEA bumbiņ’fests).

Par 2023. gada izcilāko festivālu tika atzīts festivāls “Summer Sound”, bet par 2023. gada izcilāko B2B pasākumu nozare atzina uzņēmuma “Šarmants” organizēto “Vakaru vecajā tīklu ražotnē”.

Vairākas balvas saņēma 27. vispārējo latviešu Dziesmu un 17. Deju svētku pasākumi – svētku notikums 2023. gadā – koncerts “Tīrums. Dziesmas ceļš”, 2023. gada izcilākais Rīgas brīvdabas pasākums – svētku publiskā skatīšanās Rīgas apkaimēs. Svētki saņēma balvu arī Ekspertu padomes speciālo balvu – 2023. gada Notikums Latvijā.

Foto: Publicitātes foto

Nozares īpašas balvas vēl saņēma Rimi Rīgas maratons (par nozares standartu radīšanu ilgtspējīgu pasākumu jomā), Diāna Čivle (par ieguldījumu nozares izglītībā) un Lielais koncerts (par jaunas tradīcijas radīšanu pasākumu nozarē).

Foto: Publicitātes foto

Balvu ceremoniju vadīja Valters Krauze, piedaloties mūziķim Kristapam Krievkalnam. Balvas ieraksts būs skatāms 17. februārī TV 24 un tīmeklī, sīkāka informācija meklējama TV 24 programmas izkārtojumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu