Ekskluzīvi TVNET "Iegrožo savu aizrautību" zvaigzne Lerijs Deivids intervijā atklāj divpadsmit sezonu spilgtākos brīžus

Foto: publicitātes
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

“Emmy” un “Zelta globusa” balvu ieguvušā HBO komēdijseriāla “Iegrožo savu aizrautību” (Curb your enthusiasm), kurā galveno lomu atveido pasaulslavenais Lerijs Deivids (Larry David), divpadsmitā un pēdējā desmit sēriju sezona ir pieejama Latvijas skatītājiem. Intervijā L.Deivids atskatās uz aizvadīto laiku, filmējot seriāla divpadsmit sezonas, īpašajiem viesiem, vismīļākajām sērijām un unikālo sēriju rakstīšanas procesu.

Vai, sākot filmēt “Iegrožo savu aizrautību” pirmo sēriju, domāji, ka seriāls turpināsies tik ilgi?

Nē! Kad tika izlemts filmēt veselu sezonu, mans aģents teica, ka mums ir potenciāls uzfilmēt desmit sezonas, bet es atbildēju, ka viņš ir zaudējis veselo saprātu. Un tagad mēs esam šeit - divpadsmit sezonas vēlāk.

Kad izlēmi, ka šī būs pēdējā “Iegrožo savu aizrautību” sezona?

Precīzi nepateikšu. Domāju, ka pirms sezonas veidošanas es jau zināju, ka tā būs pēdējā. Esam filmējuši jau ilgu laiku. Esmu novecojis, tāpat kā pārējais aktieru sastāvs, un daba mums saka, ka ir laiks beigt.

Bet tu esi jau iepriekš teicis, ka konkrētā sezona būs pēdējā, tomēr vienmēr esi pārdomājis. Piemēram, piektajā sezonā, kad nomiri un pamodies debesīs.

Jā, taisnība. Tas iepriekš ir bijis tāpēc, ka es vienmēr šaubos par to, vai varu uzrakstīt jaunu sezonu. Tomēr šoreiz šī sezona tiešām ir pēdējā.

Vai tev jau iepriekš bija skaidrs, kā seriālam vajadzētu beigties?

Jā, mēs zinājām, kurp virzāmies. Uzrakstījām pirmo sēriju un viss bija skaidrs.

Treisija Ulmena (Tracey Ullman) atgriežas kā Irma Kostroska (Irma Kostroski) vairākās sērijās.

Jā, viņa ir pāris sērijās. Viņa ir brīnišķīga aktrise.

Vai viņas tēlu atgriezi, jo gribēji redzēt vēl vairāk no viņas un domāji, ka skatītāji arī to vēlas?

Varbūt skatītāji grib viņu redzēt vairāk, bet seriālā Lerijs grib redzēt viņu daudz retāk. [smejas]

Un kā Treisijai patika būt par Lerija “nepatikas elementu”?

Man šķiet, ka viņa to izbauda. Viņa to ir pilnībā pieņēmusi. Strādāt ar viņu plecu pie pleca ir bijis viens no seriāla filmēšanas patīkamākajiem mirkļiem.

Veidojot Irmas tēlu, vai jau zināji, kura aktrise viņu atveidos?

Sākumā es nezināju, tomēr, kad tēls bija radīts, es atcerējos, ka Treisija atveidoja Betiju Frīdanu (Betty Friedan) televīzijas seriālā “Mrs. Amerika” (Mrs. America). Un tad es sapratu, ka, jā, tieši tādai vajadzētu būt Irmai.

Tu esi slavens ar to, ka katrai sērijai raksti konspektu un dialogi tiek improvizēti pēcāk. Bet, vai veids, kā tu raksti, nav mainījies?

Tagad konspekti ir daudz garāki. Sākumā es tos rakstīju vienatnē, tad kādu laiku ar Aleku Bergu (Alec Berg), Džefu Šaferu (Jeff Schaffer) un Deividu Mandelu (David Mandel). Kopš devītās sezonas rakstu tos tikai ar Džefu.

Vai konspektā ir konkrēti dialogi, replikas, vai tomēr viss tiešām tiek improvizēts?

Konspektā ir daži teikumi, kuras mēs izdomājam un uzskatām, ka tos vajadzētu kādā brīdī pateikt. Dažreiz esmu grimēšanas krēslā un pat nezinu, ko mēs filmēsim. Tad es kādam jautāju, vai varu izlasīt sērijas konspektu un saprast, ko mēs šodien darīsim. Tieši tik daudz spēka un laika es veltu konspektiem. Improvizācija padara visu spontānāku un humoristiskāku. Katrā ainā mums ir jāvirza stāsts, tāpēc ir daudz piezīmju, kas jāņem vērā. Vēl mums ir paveicies ar aktieru sastāvu - tas ir ļoti labs, lai virzītu stāstu.

Šajā sezonā ir daudz smieklīgu ainu golfa klubā. Vai esi labs golfa spēlētājs?

Nē, esmu viduvējība, tāpat kā citās aktivitātēs. Un es to nesaku, jo esmu pārāk piezemēts domās par sevi. Golfs ir pārāk grūts un tas neatstāj pozitīvu iespaidu uz laulību.

Šķiet, ka Sjūzijas (Susie) tērpi šajā sezonā ir ekstrēmāki nekā iepriekš. Vai tas ir apzināti?

Sākumā es mēģināju pievērst uzmanību tam, ko aktieri vilks mugurā, piemēram, kostīmu dizaineri man kaut ko parādītu, un es teiktu, ka, nē, tērps ir par krāšņu. Bet lēnām esmu padevies, un tagad vienkārši ļauju viņiem darīt, ko viņi vēlas!

Šajā sezonā ir ainas ar Ričardu Luisu (Richard Lewis), kas sniedz iespēju vēl vairāk iedziļinās jūsu draudzībā. Vai arī tev pašam tā šķiet?

11. sezonā, kad mēs iedziļinājāmies politiskajā pasaulē, strīdējāmies par kaut ko muļķīgu un Treisija sēdēja aiz mums, es jautāju Ričardam, kad viņš nomirs. Domāju, ka nevienam citam pasaulē es nevarētu to pajautāt. Vārdi vienkārši “iznāca ārā” tās ainas kontekstā. Palīdzēja tas, ka mēs esam tik tuvi, pazīstam viens otru ilgi un draudzībā varam teikt jebko, neuztraucoties, ka sāpināsim viens otru. Tāpēc mēs varam teikt kaut ko šādu, un tas padara seriālu labāku. Skatītāji var redzēt, cik tuva ir mūsu draudzība, vai ne tā?

Jā, protams.

Man un Ričardam ir savs ritms draudzībā.

Ņemot vērā, ka šī ir pēdējā seriāla sezona, atskatīsimies uz visa seriāla vēsturi. Vai tev ir mīļākā sērija?

Jā, protams. Viena no manām mīļākajām sērijām ir “Palestīnas vista” (Palestinian Chicken).

Šī sērija mūsdienās izskan citā kontekstā.

Jā, taisnība. Vēl man patika sērijas “Lelles” (The Dolls), “Slēpošanas pacēlājs” (The Ski Lift). Man patīk arī “Neglītā nodaļa” (The Ugly Section). Man šķiet, ka tā ir ļoti smieklīga.

Tāpat man patīk sērija ar Bilu Bakneru (Bill Buckner). Es nezinu, vai tu zini Bila pagātni. Viņš ir beisbola spēlētājs, kurš zaudēja pasaules kausu savai komandai, nenoķerot garām lidojošo bumbu, un Bils to tiešām ļoti pārdzīvoja. Scenāriju autoram Patam Maknalijam (Pat McNally) radās ideja izveidot ainu seriālā, kur Bils noķer no loga izmestu bērnu. Man tiešām patika tā sērija.

Un, vai tev ir mīļākie viesaktieri?

Nu, Treisija bija ļoti lieliska, tomēr es negribu veidot šādu sarakstu, lai citiem aktieriem neliktu justies slikti. Es pats esmu jūtīgs cilvēks!

Labi, tad jautāšu par pāris konkrētiem viesiem. Piemēram, par Salmanu Rušdi (Salman Rushdie)...

Jā, viņš bija lielisks! Un šeit atkal izkristalizējas jautājums par to, ka mēs nekad nezinām, kā viesi tiks galā ar uzdevumu, tomēr sērijas tiek rakstītas tieši viņiem, un, tāpēc viss, ko mēs varam darīt, ir cerēt, ka izdosies iecerētais. Līdzīgi bija arī sērijā “Producenti” (The Producers) ar Melu Bruksu (Mel Brooks). Trīs vai četras sērijas tika uzrakstītas šajā sezonā, pirms es jautāju Melam, vai viņš piekristu filmēties. Ja viņš būtu teicis, ka to nedarīs, filmēšana nebūtu iespējama.

Vai kādreiz skaties vecās sērijas?

Nē. Esmu tās redzējis neskaitāmas reizes, kamēr tās montēju. Skatīties sērijas vēlreiz būtu dīvaini un varētu citiem likt domāt, ka man ir pārāk liels ego.

Vai kļuvi emocionāls, filmējot pēdējo ainu?

Nē. Daži cilvēki kļuva emocionāli, bet es gan ne. Acīmredzot ar mani kaut kas nav kārtībā.

Vai teici kādu runu?

Nē, es neko neteicu. Citi cilvēki runāja, bet es ne.

Kad filmēšana bija beigusies, kā tu juties?

Neizjutu neko ārkārtēju.

Visbeidzot, vai tu zini, kādi ir tavi nākamie soļi?

Patiešām nezinu, ko darīšu. Man ir birojs, un tas nevar vienkārši stāvēt tukšs. Kad vēl biju koledžā un man jautāja, ko es darīšu pēc izlaiduma, es teicu, ka kaut kas atradīsies. Tā es jūtos arī tagad.

Seriāls “Iegrožo savu aizrautību” ir pieejams straumēšanas platformā “HBO” nākamās paaudzes televīzijā “Go3”, “LMT Viedtelevīzijā” un “Tet TV+” izklaides platformās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu