Portāls TVNET pagājušajā nedēļā ziņoja, ka, izvērtējot Valsts drošības dienesta ieteikumus, kinoteātris “Splendid Palace” nolēmis lauzt nomas līgumu ar savu telpu nomnieku SIA “Historical Museum” par Aleksandra Mirska režisētās mākslas filmas "Gūtmaņa alternatīva” demonstrēšanu sestdien, 17. februārī. Tomēr par iespējamu krāpniecību Eiropas Parlamentā savulaik vētītā filmas režisora (un arī aktiera) talanta cienītājiem nav pamata uztraukumam – 6. aprīlī Aleksandrs Mirskis uzstāsies kinoteātrī “Splendid Palace” ar diviem solo koncertiem.

Kā tika ziņots aizvadītajā nedēļā, divas dienas pirms iecerētās filmas “Gūtmaņa alternatīva” demonstrēšanas kinoteātra “Splendid Palace” īpašnieks SIA “Rīgas Nami” saņēma Valsts drošības dienesta (VDD) vēstuli, kurā norādīts, ka ”VDD vērtējumā šādas filmas demonstrēšana pašreizējos ģeopolitiskajos apstākļos, ko izraisījis Krievijas karš Ukrainā, rada negatīvu ietekmi uz vienota sabiedrības skatījuma veidošanu par Otrā pasaules kara norisēm un rezultātiem, Latvijas sabiedrības saliedētību un starpetniskajām attiecībām, kā arī piederības sajūtu Latvijai.”

Filmas plakāts.
Filmas plakāts. Foto: Publicitātes foto

Saskaņā ar VDD vērtējumu, filmā tiek atspoguļoti tādi notikumi Otrā pasaules kara laikā Latvijā – 1944. gada Latgalē, kuri veido pozitīvu padomju armijas tēlu.

Interesanti, ka “Gūtmaņa alternatīva” skatītājiem pirmoreiz kā “tehniskā pirmizrāde” tika demonstrēta jau 2016. gadā Daugavpils Kultūras pilī. Vēl interesantāks bija toreiz izvēlētais datums – 4. maijs. Šis apstāklis no filmas seansa organizatoru puses tika raksturots kā “sakritība”. Kā jau varētu nojaust, vēl viens iecerētais filmas seansa datums bija 9. maijs, bet tas Kultūras pilī jau esot bijis aizņemts.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp