VIDEO "Redz, kur vēl ir manta!" Ieskats podkāsta "Nav divu Tomu" trešajā sērijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Jaunākajā, nu jau trešajā podkāsta “Nav divu Tomu” epizodē tiks caurlūkots diezgan plašs tēmu loks: no 12 stundu badastreika, kuru Hārvardas universitātes studenti noturēja, solidarizējoties ar Palestīnu, līdz tracim Smiltenes senioru jauktajā korī “Mežābele”. Tematus papildina konservatīvās domas konferencē “DEMOS” pieredzētais un arī iepriekš nesaskaņots dzejas lasījums.

Gadījums Smiltenes senioru jauktajā korī “Mežābele” radījis ne mazums sirdēstu tā diriģentei Veltai Ispravņikovai – pilnīgi dabiski, ka viņa būtu vēlējusies savam dziesmu draugu pulkam daudz pozitīvāku publicitāti. Tomēr pensionētās angļu valodas skolotājas Anitas Šmites rūgtums par to, ka viņai ceļš uz kori ir liegts pašas uzvedības dēļ mēģinājumu gaitā, ir pildījis gan reģionālo laikrakstu lappuses, gan arī tiešsaistes žurnāla TVNET+ saturu.

Lai nu kādas domstarpības risinātos starp Veltas kundzi un Anitas kundzi, skaidrs ir viens – vislabākās zāles šādās situācijās ir izrunāt sasāpējušo situāciju, kā to savulaik Jāņa Streiča filmā “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” norādīja Lilitas Bērziņas attēlotā Mirttante: “Parunāt vajadzēja! Vēl jau esmu dzīva…”

Ja šajā stāstā varam nomanīt arī kādu komiskuma toni, tad nekas komisks nav saistāms ar 24. februāri, kad apritēs divi gadi kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Raidījumā abi Tomi pārrunās, kā šobrīd uztvert Krieviju – kaut gan šķiet, ka tas ir neizpildāms uzdevums.

Zīmīgi, ka jaunajā podkāsta epizodē tiek pieminēts arī Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs (1976-2024) – ziņa par viņa nāvi parādījās vien pāris stundu pēc sērijas ieraksta.

Vēl abi kolēģi pārrunās Toma Lūša piedzīvoto konservatīvās domas konferencē "DEMOS", kurā viņš pārliecinājās, ka Latvijas valsts himnu ir iespējams braši un skanīgi nodziedāt arī neprofesionāliem dziedātājiem. Un, visbeidzot, raidījumā atskanēs arī dzeja, gatavojoties dziedātāja Dona uznācienam uz Eirovīzijas dziesmu konkursa skatuves Malmē, Zviedrijā. 

Skatieties raidījumu "Nav divu Tomu" piektdien, 23. februārī tīmekļa žurnālā "TVNET+". Par iespējām kļūt par žurnāla abonementu lasiet pievienotajā saitē

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu