Pirmdienas, 26. februāra vakarā kinoteātrī "Forum Cinemas" savu svinīgo pirmizrādi piedzīvoja seriāls “Padomju džinsi”, kuru tā režisori Staņislavs Tokalovs un Juris Kursietis veidojuši dramēdijas žanrā.

Februāra vidū Dailes teātra otrā stāva foajē notika “Padomju džinsu” prezentācijas pasākums, kuru vadīja viens no seriāla aktieriem – Jānis Skutelis un kurā piedalījās abi seriāla režisori, kā arī virkne aktieru – Matīss Ozols, Dainis Gaidelis, Gints Grāvelis, Baiba Broka, Igors Šelegovskis, Kārlis Arnolds Avots un Jurijs Djakonovs.

Seriāls “Padomju džinsi” ir traģikomisks stāsts par Padomju Savienības okupēto Latviju, par brīvdomātājiem un tiem, kuri labprāt sadarbojas ar okupācijas režīmu. Septiņdesmito gadu izskaņā – laikā, kad visā PSRS ir izvērsta pati sīvākā propaganda pret Rietumu kultūru – kādā Latvijas psihiatriskajā slimnīcā jauns un aizrautīgs puisis ir izveidojis veiksmīgu un nelegālu pagrīdes džinsu ražotni.

Renārs (Kārlis Arnolds Avots) ir jauns cilvēks, kurš strādā Dailes teātrī par šuvēju. Ārpus darba viņš tirgo džinsus un rietumu preces, ko iegūst no ārzemniekiem. Renārs dzīvo pie vecmāmiņas (Indra Briķe), jo tēvs ir miris, savukārt mamma ir aizmukusi uz ārzemēm – par viņu nav nekādu ziņu. “Tāda ir Renāra dzīve līdz brīdim, kad viņš sacer jautru dziesmu par VDK darbinieku, par ko nonāk psihiatriskajā slimnīcā,” piebilst seriāla režisors un scenārija autors Staņislavs Tokalovs.

Pēc pasākuma beigām nolēmu parunāties nevis ar centrālajiem filmas tēliem, bet tieši pretēji – sēriju gaitā varbūt nedaudz mazāk pamanāmajiem un, caurmērā rēķinot, otrajā plānā esošajiem.

Baiba Broka seriālā attēlo psihoneiroloģiskās slimnīcas ārsta Strautmaņa (Andris Keišs) sievu – kaut gan loma ir salīdzinoši maza, tomēr spilgta, un arī aktrises līdzšinējā pieredze šķiet interesants pielikums tās izveidei. Lūk, kā izvērtās mūsu saruna.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp