FOTO Nenokavē! Sācies Valmieras Starptautiskais multimediju festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Ar multimediju darbu programmu, kuru veidojuši mākslinieki no Latvijas un Norvēģijas, atklāts Starptautiskais Valmieras multimediju festivāls. Līdz 3. martam festivālā gaidāma bagātīga programma gan pilsētvidē, gan dažādās norises vietās, piedāvājot gan virtuālās un papildinātās realitātes darbu kolekcijas, gan multimediju instalācijas. Tāpat gaidāma īpašo notikumu programma, kurā iekļautas mākslinieku performances un mākslīgā intelekta radītas operas seansi.

Festivāla kuratore Marta Kontiņa iesaka TOP 5 norišu izlasi: “Festivāla apmeklējums var būt gan pāris stundas garš, dodoties bezmaksas ekskursijā gida pavadībā ar autobusu, bet tas var kļūt arī par piedzīvojumu kopā ar draugiem un ģimeni uz visu nedēļas nogali. Izlase veidota, iekļaujot dažādu žanru darbus, kas atklās gan mūsdienu tehnoloģijas, gan jau labi zināmus medijus.”

Top 5:

  • Papildinātās realitātes darbu kolekcija, autori jauno mediju mākslinieki Līga Vēliņa, Līga Spunde, Alvis Misjuns un Lauris Taube. Apmeklētāji aicināti augšuplādēt lietotni Art+ un sekot norādēm kartē!
  • Kanādas autoru virtuālās realitātes darbu kolekcija sadarbībā ar Monreālas festivālu MUTEK. Katru darbadienu no plkst. 14.00 līdz 19.00 un sestdien no plkst. 11.00 līdz 16.00 Valmieras Integrētās bibliotēkas un Vidzemes augstskolas vestibilā.
  • Interaktīva skaņas un gaismas instalācija “Koku gaistošās frekvences”, autori Roberts Rubīns, Leif Johansen, Rihards Vītols, Arta Jēkabsone. Norise katru dienu pie Valmieras estrādes no plkst. 17.00 – 22.00.
  • Multimediāla kolāža "Mājupceļš | Izolācija", autori Toms Burāns un Veronica Lund. Norises vieta: ZET garāža (Valkas iela, starp Raiņa un Riharda Gredzena ielām), katru dienu no plkst. 14.00 – 20.00.
  • Multimediāla performance “Teleempātija”, kas pētīs smadzeņu reakciju uz 27 dažādām performancēm un to demonstrēs lielizmēra projekcijās, mākslinieki Mārtiņš Dāboliņš un Džeikins Pusons. Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas bijušais peldbaseins, 29.02., 1. un 2.03., plkst. 17.00-20.00.

Pilna VSMF programma ar interaktīvu karti pieejama mājaslapā.

Festivāla mākslas un izglītības programmu jauniešiem finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija, izmantojot EEZ grantus. VSMF organizē “Story Hub” un Valmieras novada pašvaldība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu