FOTO Esi viens no pirmajiem, kas ieskatās atjaunotajā JRT (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ), Kultūras ministrija (KM) un Jaunais Rīgas teātris (JRT) šodien, 29. februārī, rīkoja JRT ēku kompleksa atklāšanas pasākumu. Arī TVNET bija klāt vēsturiskajā brīdī; ieskaties atjaunotajā JRT ēku kompleksā pirmais!


Pasākumā piedalījās kultūras ministre Agnese Logina (P), VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs, JRT mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis un teātra valdes locekle Gundega Palma, arhitekte Zaiga Gaile, būvuzņēmuma "SBSC" vadības pārstāvji, projektētāju "Sarma & Norde arhitekti" partneris Jānis Norde.

JRT ēku kompleksa rekonstrukcija un pārbūve notika atbilstoši arhitektes Gailes iecerei un projektam - teju divtik ir palielināts ēkas apjoms ar sarežģītu pazemes konstrukciju izbūvi.

Pazemes stāvā būs darbnīcas, savukārt vēsturisko teātra ēku papildina jauns piecstāvu nams ar divām "Black Box" zālēm, vairākām mēģinājumu zālēm un telpām aktieriem. Abas ēkas ir savienotas ar stiklotu eju.

Teātra Lielajā zālē ir saglabāti un restaurēti 20. gadsimta 30. gadu interjera elementi. Pārbūves rezultātā skatītājiem no jebkuras vietas gan parterā, gan balkonā būs ļoti laba redzamība un dzirdamība. Pēc pārbūves Lielās zāles parterā būs 322 skatītāju vietas, bet balkonā - 166 vietas.

"Black box" zālēm raksturīgo "nekurienes" sajūtu JRT nodrošina neitrālas betona pelēkas sienas, melni griesti un grīdas. Abu moderno zāļu gaismas un skaņas sistēmas, to digitālais un analogais vadības tīkls ir veidots tā, lai brīvi varētu mainīt konfigurāciju atbilstoši konkrētā uzveduma vajadzībām. Lielajā "Black box" zālē ir 230 skatītāju vietas, bet mazajā - 100 sēdvietas. Tāpat ir padomāts par vides pieejamību cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Būvprojekta izstrāde sākta no 2018. gada, bet būvniecība - no 2020. gada. JRT ēku komplekss tika nodots ekspluatācijā 2023. gada 22. decembrī.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu