Māris Olte atgriežas TV ar jaunu raidījumu (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Biologs un žurnālists Māris Olte atgriežas TV ekrānos ar raidījumu “Zaļi maldināts?”, kas no 9. marta būs skatāms 360TV. 

Raidījumu cikls “Zaļi maldināts?” ar pētnieciskās žurnālistikas palīdzību patērētājam palīdzēs orientēties plašajā preču klāstā un saprast norādes, kas rakstītas uz preču iepakojumiem. Raidījuma mērķis ir sniegt skatītājam izpratni par nozīmīgiem šī brīža vides aspektiem, kas palīdz atšķirt zaļmaldināšanu no objektīvas un faktos balstītas informācijas.

Raidījuma vadītājs Māris Olte atklāj, ka viņu primāri interesē nevis situācija veikalu plauktos, bet gan tas, kas notiek cilvēku prātos: “Mēs kā sabiedrība esam pierādījuši, ka spējam ātri mācīties un izdarīt kvalitatīvus secinājumus. Tas, kas mūs atšķir no dzīvniekiem, ir loģiskā spriestspēja, tāpēc ir svarīgi saprast, ka veikali un tirgus kopumā piedāvā to, ko pieprasām.

Raidījumā skaidrosim, kā veikt atbildīgas izvēles un kā plašajā piedāvājumā atšķirt melus no patiesības.

Ne vienmēr produkts, kura logo būs redzama zaļa āboliņa lapa, nozīmēs, ka tas ir labāks un videi draudzīgāks, tāpēc sabiedrībai ir jādomā līdzi, kādas preces likt iepirkumu grozos. Kaut arī nekad neesmu bijis vienaldzīgs pret savas ģimenes pārtikas lietošanas paradumiem, šajā projektā uzzināju daudz ko jaunu, kas ietekmēs arī manas turpmākās izvēles.”

“Zaļi maldināts?” ietver astoņu savstarpēji saistītu raidījumu ciklu, kur katrs no tiem veltīts atsevišķam zaļmaldināšanas aspektam. Pirmā raidījuma eksperimentā piedalīsies mūziķi Katrīna Gupalo un Edgars Vilcāns, viņiem pārtikas veikalā būs jāizvēlas videi draudzīgi produkti dažādās preču grupās. Šī eksperimenta mērķis ir noskaidrot, ko ikdienā cilvēki uztver kā videi draudzīgu pārtiku. Vai slavenībām izdosies atšķirt patiesi “zaļu” produktu no maldināšanas?

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu