Latvijas mūzikas topā viss ir stabili un skaisti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Justs
Justs Foto: Edijs Pālens/LETA

​“Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. Devītās nedēļas topu veiksminiece ir Bensona Būna dziesma “Beautiful things”.

Straumēšanas tops

Pašmāju straumēšanas topa devītajā nedēļā vērojama noteiktība - savas vietas nemainīgi saglabājušas pirmās sešas dziesmas. Līderis joprojām ir Dons ar “Hollow”, bet dziesmas versija latviešu valodā “Lauzto šķēpu karaļvalsts” ir otrajā vietā. Trešā straumētākā ir “Raķešu zinātne”, ko izpilda Patrisha un Fiņķis, - šī dziesma topā ir jau 50 nedēļas!

Foto: publicitātes

Lielā straumēšanas top 20 līderos joprojām ir Kanjē Vests un Ty Dolla $ign ar dziesmu “Carnival”. Otrais ir Bensons Būns ar “Beautiful things”, savukārt trešajā vietā šoreiz Djo ar “End of Beginning”. Šajā nedēļā vienīgais jaunums ir 15. vietā, kur ar dziesmu “TEXAS HOLD 'EM” debitējusi Bejonse.

Radiostaciju tops

Radiostaciju latviešu mūzikas topa pirmā vieta ir saglabājusies nemainīga - to ieņem “Musiqq” ar dziesmu “Mākslas darbs”. Otrā spēlētākā dziesma ir “Baltajos palagos”, ko izpilda Justs. Savukārt lielu kāpumu no 16. uz 3. vietu piedzīvojusi apvienības “Muud” dziesma “Nomaina rīti”.

Foto: publicitātes

Lielā radiostaciju top 20 virsotnē joprojām dominē Ariana Grande ar dziesmu “yes, and?”. Otrajā vietā uzkāpusi Dua Lipa ar jauno singlu “Training Season”. Bet trešajā vietā ir viens no straumēšanas topa trijnieka - Bensons Būns ar “Beautiful things”. Radiostaciju top 20 šoreiz ir četras latviešu mūziķu dziesmas: “Mākslas darbs” devītajā vietā, “Baltajos palagos” 13. vietā, “Nomaina rīti” - 16. vietā, bet Zebrene ar “Pazūd pulss” - 18. vietā.

Kāda ir hita formula?

Jautājām radiostaciju personībām, kas viņuprāt ir Bensona Būna hita “Beautiful things” veiksmes pamatā. Rūdolfs Švēde, RADIO TEV mūzikas redaktors un skaņu producents saka:

“Bensons jau 2021. gadā sevi pieteica ar “Ghost Town”, kam bija potenciāls, bet līdz galam tas sevi nepierādīja. Ar jaunāko “Beautiful Things” tika izdarīts viss, ko no kārtīga hita gaida. Par labu spēlē vairāki faktori. Protams, pati dziesma ir ļoti laba: kvalitatīva, interesanta, ar jaudīgu dinamiku, kas klausītājam liek uzkavēties vēl un vēl. Tomēr nevar neņemt vērā faktu, ka šai dziesmai ir pamatīga aizmugure - izdevniecība “Warner”. Un, protams, dziesma ir hits arī TikTok un Instagram platformās, kas tai iedod vēl apjomīgāku auditoriju.”

“Dažkārt dziesmas popularitāti nosaka daudzi un dažādi apstākļi. Piemēram, britu topā bieži augstās vietās turas dziesmas, kas ir dzirdamas kādā Netflix seriālā vai arī senāk sarakstītas dziesmas, kas negaidīti ir kļuvušas par TikTok hitu. Es par Bensona Būna daiļradi neko daudz nezinu, bet viņu liktu vienā skaņu plauktiņā ar Noa Kānu, Tediju Svimu, kurus saucu par skarbajiem dziesminiekiem, un šis žanrs tagad ir aktuāls un tas ir modē. Tas, manuprāt, ir labi, jo ienes stilu daudzveidību," pārdomās dalās Artis Dvarionas, radio SWH ētera personība un Top20 vadītājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu