Melngalvju nams skolēnu brīvlaikā aicina bērnus un vecākus uz lielformāta spēļu nedēļu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Melngalvju nams skolēnu pavasara brīvlaikā no 11. līdz 17. martam aicina skolēnus, ģimenes ar bērniem, jauniešus un ikvienu interesentu uz spēļu nedēļu, kurā vēsturiskajās un greznajās nama telpās varēsiet ļauties lielformāta spēļu priekam.

Nedēļas garumā katru dienu no plkst. 10.00 līdz 17.00 Melngalvju namā būs iespējams uzspēlēt gan klasiskās un visiem zināmās spēles, tādas kā “Cirks” un “Domino”, gan jaunākas un mazāk pazīstamas. Spēles tiks piedāvātas sadarbībā ar uzņēmumu “Big Games”.

Pasākumu centra "Melngalvju nams" vadītāja Linda Lūkina-Kalda.
Pasākumu centra "Melngalvju nams" vadītāja Linda Lūkina-Kalda. Foto: Paula Čurkste/LETA

Stāsta Melngalvju nama vadītāja Linda Lūkina-Kalda: “Spēles prieku saviem gados jaunākajiem apmeklētājiem piedāvājam vismaz pāris reizes gadā. Spēles garam Melngalvju namā ir ļoti senas tradīcijas. Pirms vairākiem gadsimtiem tirgotāji namā ne tikai kārtoja savus darījumus, bet satiekoties nodevās arī prāta asināšanai, azartiski spēlējot šahu, vai spēlēja bumbu un sportoja. Kultūrai un saturīgai izklaidei šeit arvien ir bijusi ierādīta ievērības cienīga vieta. Ceram uz tradīciju pārmantotību un cenšamies to veicināt.”

Foto: Publicitātes foto

Melngalvju nama Zilās gvardes zālē būs pieejamas spēles mazākajiem Melngalvju nama apmeklētājiem, kamēr Lībekas zālē aizrautīgai spēlēšanai varēs nodoties nedaudz pieredzējušākie jaunās paaudzes spēlētgribētāji. Piedāvājuma klāstā būs tādas spēles kā “Cirks”, “Domino”, “Klasītes”, “Dambrete”, “DubulTO”, “Sporta spēle”, Atmiņas spēle” un “Balansa bumbu kaujas”. Spēles būs iespējams spēlēt bez personāla iesaistes.

Foto: Publicitātes foto

Spēļu spēlēšanu būs iespējams apvienot ar kopīgu došanos ekskursijā un Melngalvju nama ekspozīcijas apskati vairākos stāvos, greznajās telpās iepazīstoties ar seno laiku relikvijām un citām vēstures liecībām. Pieaugušie namu varēs tuvāk iepazīt, kamēr lielākie bērni vieni paši atradīsies spēļu pasaulē. Došanās ceļojumā pa namu būs izzinoša un ne mazāk aizraujoša. Izsmalcinātajās Melngalvju nama telpās būs iespēja nobaudīt kafiju vai atspirdzinošu dzērienu no pārvietojamā bāra piedāvājuma.

Foto: Publicitātes foto

Spēļu spēlēšana ir bez maksas un iekļauta apmeklējuma laikā, jāiegādājas tikai ieejas biļete Melngalvju namā. Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja ir bez maksas. Lielāku grupu (bērnu nometnes u.c.) apmeklējuma laiku organizatori lūdz pieteikt iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi melngalvjunams@rigasnami.lv vai zvanot pa tālruni 66957225.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu