Ozols izdod jaunākā albuma "1979" straumētākās dziesmas videoklipu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ozols kopā ar ansi un 181h videoklipa "8 pa 8" prezentācijas vakarā kultūrvietā "Zefīrs"
Ozols kopā ar ansi un 181h videoklipa "8 pa 8" prezentācijas vakarā kultūrvietā "Zefīrs" Foto: Aksels Bergs/Aksels Shot It

Ozols izdod videoversiju sava jaunākā albuma “1979” staumētākajai dziesmai “8 pa 8”, kurā astoņi repa mākslinieki piedalās katrs ar astoņām teksta rindām. Videoklipa prezentācija ar plašu hiphopa pārstāvju piedalīšanos notika piektdien, 8. martā kultūrvietā “Zefīrs”.

Dziesmā “8 pa 8” piedalās Ozols, Marko, rolands če, Prusax, Hotte, ansis, xantikvariāts un Steps. Šī ir pirmā reize, kad Ozols savā albumā iekļauj saifera formāta dziesmu. Saifera būtība ir vairāku reperu neformāla sanākšana vienkopus un savu tekstu izpildīšana, padodot mikrofonu tālāk. Hiphopa pirmsākumos saifers bija veids, kā repa izpildītāji sevi pieteica un apliecināja savas tehniskās prasmes.

“Dziesmā piedalās mākslinieki, kas ir man apkārt esošajā pietuvināto cilvēku lokā, ar kuriem ir ilgtermiņa attiecības arī ārpus šī saifera. Man patīk un stilistiski saista viņu muzikālais formāts. Dziesmā diezgan uzskatāmi var just šo astoņu izpildītāju attieksmi un tekstu svaru,” stāsta Ozols.

Foto: Aksels Bergs/Aksels Shot It

“8 pa 8” kopš izdošanas brīža 2023.gada 1. decembrī kļuvusi par straumētāko Ozola jaunākā albuma “1979” dziesmu.

“Interesanti, ka šī dziesma ir pavisam nekomerciāla rakstura un tomēr ieguvusi vislielāko popularitāti straumēšanas servisos,”

piebilst Ozols.

Reperis Prusax.
Reperis Prusax. Foto: Aksels Bergs/Aksels Shot It

Mūzikas autors ir Helmuts Šteins (Katapullt), ar kuru kopā 2019. gadā Ozols izdeva EP albumu “Kruīzes Kontroles Zēni”, savukārt abu mākslinieku sadarbības pirmsākumi meklējami jau 2014. gadā. Katapullt piedalījies arī albumā “1979”, viņa muzikālais pienesums klausāms teju pusē no visa albuma materiāla – tādās dziesmās kā “1979”, “Tas ir O.Z.O.L.S.”, “Ceļš uz mājām”, “Visam sava cena”, “Vētra pats sev”, “R.I.P.” un “Kaifi gaisā”.

Foto: Aksels Bergs/Aksels Shot It

Videoklipa veidotājs ir vizuālais mākslinieks 91kultures (filmēšana un montāža), katrs no astoņiem izpildītājiem filmēts savā lokācijā Rīgā. Klipa fimēšanā piedalījās arī fotogrāfs Aksels Bergs (Aksels Shot It) un videomākslinieks DREE, kā arī 91kultures asistents Dmitrijs. Ar atsevišķu māksliniecisko ieceru realizēšanu palīdzēja urbānā alpīnisma apvienības “Riga Rooftops” aizsācējs (@rigarooftops).

Reperis xantikvariāts.
Reperis xantikvariāts. Foto: Aksels Bergs/Aksels Shot It

Šī nav pirmā Ozola un 91kulturtes sadarbība, iepriekš kopīgi veidotas videoversijas tādām dziesmām kā “Klints Īstvuds”, “Nāves ēnā” un “Sazvanāmies”.

Foto: Aksels Bergs/Aksels Shot It

Videoklipa izdošanas nedēļā paredzēta arī “8 pa 8” mērča (dziesmas tematikas apģērba, plakātu un uzlīmju) “palaišana” Ozola internetveikala platformā.

Foto: Aksels Bergs/Aksels Shot It

Tuvākā Ozola uzstāšanās Rīgā gaidāma 19. jūlijā Lucavsalā, festivālā “Positivus”, kurā uz lielās skatuves plānots grandiozs šovs, kas sasauksies ar Ozola 28. decembrī aizvadīto lielkoncertu “Arēnā Rīga”. Programmā izsknēs gan jaunākā albuma “1979” repertuārs, gan par Latvijas hiphopa klasiku kļuvušās dziesmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu