"Pēkšņi izrādās, ka viss ir slikti." Elita Mīlgrāve sašutusi par saņemto kritiku par "Zelta Mikrofonu" (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Elita Mīlgrāve.
Elita Mīlgrāve. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pēc Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta Mikrofons'24" pasniegšanas ceremonijas vairāki industrijas pārstāvji publiski dalījušies pārdomās par aizvadīto pasākumu un pasākuma galveno producenti Elitu Mīlgrāvi. Nu runājusi arī pati Mīlgrāve. 

"Pēkšņi viss 28 gadu ilgais darbs vairs nav nekā vērts, pēkšņi izrādās, ka viss ir slikti... Tā vietā, lai turpinātu attīstīties, sākas šī graušana, kritizēšana. Nav saprotams, kāds tam ir mērķis, taču tas nepavisam nenāk par labu visai mūzikas industrijai kopumā," komentējot kritiku, žurnālam "Kas Jauns" teic Elita Mīlgrāve.

"Šo pasākumu rīkoju, jo es mīlu mūziku, mīlu mūziķus, es ar viņiem visu mūžu esmu strādājusi, un man ir gribējies izcelt viņu veikumu, pateikties viņiem. "Zelta Mikrofons" ir dzinulis mūziķiem. Tāpēc es visus šos gadus to daru un par to arī rakstīju savā grāmatā.

Tāpēc šo grāmatu gribēju uzdāvināt mūziķiem, kuri saņēmuši "Zelta mikrofonu" un varbūt pat nemaz nezina visu vēsturi, kā šis pasākums radies.

Dāvināju grāmatu no labas sirds, tas ir tāpat, kā pasniegt ziedus. Kas tur slikts? Man pat prātā neienāca ar šo dāvanu kaut kā izcelt sevi, nebiju neko ļaunu domājusi." 

Ko Elita Mīlgrāve saka par to, ka pienācis laiks viņu "nomest no troņa"? "Es gribu panākt, lai Zelta Mikrofons būtu kvalitatīvs un prestižs. Tā līmenis aug, un tas ir redzams no atsauksmēm," skan atbilde. 

Balvas organizētāja turpina: "Tad kāpēc mani atstādināt, ja pasākums ir izdevies? Kāpēc neviens nekliedza par manis "nomešanu no troņa", kad Latvijā bija ekonomiskā krīze un Gada balva vispār varēja nenotikt, taču man izdevās to noorganizēt par spīti tam, ka nebija līdzekļu? Kāpēc tad neviens cits nerāvās šo pasākumu rīkot? Man toreiz izdevās atrast risinājumu, bet... Ir viegli tagad pēkšņi paziņot, ka "mēs izdarīsim labāk".

Un pārmetumi, ka "Zelta Mikrofons" pieder man... Ir arī tāda lieta kā intelektuālais īpašums, un arī šis pasākums nav "nokritis no gaisa". Tā ir mana ideja, un es to gadu gadiem esmu īstenojusi, protams, konsultējoties ar nozares speciālistiem.

Tāpēc tagadējie paziņojumi, ka nozares cilvēkiem nav izdevies izveidot dialogu ar mani, lai šo pasākumu attīstītu kvalitatīvāku... Nu nevajag pārspīlēt! Piemēram, LaIPA padomē vienmēr apspriedām "Zelta Mikrofona" norises ceremoniju, un ņēmu vērā ieteikumus.

Es kā uzņēmēja, taisot šo pasākumu, visu laiku riskēju, jo varu ciest pamatīgus finansiālus zaudējumus. Un kas tur slikts, ja uzņēmējs pelna? Vai šajā biznesā tas būtu aizliegts? Bet "Zelta Mikrofons" nebūt nav mūsu uzņēmuma peļņas avots, un ir bijuši gadi, kad "Zelta Mikrofona" ceremoniju esam sarīkojuši ar zaudējumiem."

Jau vēstīts, ka vieni no kritiķiem bija grupas "Laika suns" līderis, producents Arnis Račinskis un producents Rūdolfs Budze jeb DJ Rudd, kuri asi kritizēja aizvadīto ceremoniju un Elitas Mīlgrāves lomu pašā "Zelta Mikrofonā". 

Vairāk lasiet izdevuma "Kas Jauns" 12. marta numurā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu