Lēdija Gāga: no dziedātājas par godalgotu aktrisi

Foto: AP/Scanpix
Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Amerikāņu popzvaigznes Lēdijas Gāgas (Lady Gaga) vārds mūzikas faniem visā pasaulē nav svešs, taču izrādās, ka viņa allaž vēlējusies kļūt par aktrisi. Nu viņa sākusi bruģēt sev ceļu uz Holivudu. 

Gāga, kuras līdz šīm lielākās lomas ir 2018. gada kinolentē "Zvaigzne ir dzimusi" (A Star is Born) un 2021. gada "Guči namā" (House of Gucci), iepriekš atzina, ka pievērsusies mūzikai tāpēc, ka viņai neizdevās kļūt par aktrisi.

"Es biju jauna meitene Ņujorkā, kurai bija sapnis kādu dienu kļūt par aktrisi... Man tas neizdevās, tāpēc nolēmu iet mūzikas ceļu," intervijās sacījusi Gāga. 

"Kad man bija 19 gadi, teicu vecākiem, ka pametu skolu, un vilku klavieres pa Ņujorku, dauzot pa durvīm, lai varētu uzstāties. Es pat meloju, izliekoties pati par savu menedžeri, lai varētu uzstāties 22:00 - laika posmā, kad klubā būtu pēc iespējas vairāk cilvēku," tā Gāga, kura nu var lepoties ar 13 "Grammy" statuetēm.

"Es daudzu gadu garumā radīju sev dažādus tēlus, jo man vienkārši neizdevās to darīt kā aktrisei."

Lai arī izveidoja spīdošu muzikālo karjeru, viņa tomēr nespēja atteikties no sapņa par aktrises karjeru.

Pirms panākumiem Bredlija Kūpera filmā Gāgas pirmā lielā loma bija seriālā "Amerikāņu šausmu stāsts: Viesnīca" (American Horror Story: Hotel), par kuru viņa ieguva "Zelta globusu". Tas bija tikai sākums... Vēlāk Gāga iejutās Elijas, jaunas dziedātājas un dziesmu autores lomā, kuras dzīvi maina nejauša tikšanās ar mūzikas superzvaigzni (filmā atveido pats Kūpers). Jāsaka, ka arī pašas Gāgas dzīvi mainīja tikšanās ar Kūperu. 

"Var būt 99 cilvēki, kas tev netic," viņa sacīja skatītājiem filmas pirmizrādē Toronto. "Bet ir nepieciešams tikai viens, un tas var mainīt visu dzīvi."

Gāga gatavošanos lomai raksturoja kā lielu izaicinājumu, kurā viņai vajadzētu uzticēties Kūperam. 

Elijas loma Gāgai atnesa panākumus arī aktrises karjerā - viņa saņēma savu pirmo "Oskara" nomināciju.

Gāgas jaunākais veikums ir Ridlija Skota filmā "Guči nams", kur viņa iejūtas Patrīcijas, Maurīcio Guči slepkavas, ādā. 

Šīs krimināldrāmas centrā ir Patrīcija Redžiani (lomu atveido Gāga) un viņas plāns nogalināt savu bijušo vīru Maurīcio Guči (Ādams Draivers) - slavenā modes dizainera un modes nama "Gucci" dibinātāja Gučio Guči mazdēlu. Filmas scenārijs veidots, balstoties uz 2001. gadā izdoto grāmatu “Guči nams: sensacionāls stāsts par slepkavību, ārprātu, greznību un alkatību”. 

Noskaties kacekli!

Vaicāta, cik daudz viņai un Patrīcijai ir kopīga, Gāga intervijā "Screen Daily" sacīja: "Mums nebija tik daudz kopīga kā man un Elijai, bet patiesībā mūs vienoja vardarbības pieredze ar vīriešiem. Tas ir kaut kas, ar ko esmu cīnījusies visu savu dzīvi, un man vienmēr ir bijušas nopietnas problēmas ar to, kā, manuprāt, izturas pret sievietēm, kad mēs esam ļoti jaunas. 

Mūs māca, ka no mums būs jēga tad, ja vīrietis gribēs mūs precēt. Tad, ja būsim skaistas.

Tā dēļ man bija patiesa līdzjūtība pret Patrīciju. Bet lomas atveides beigās es sapratu, par kādu briesmoni viņa ir kļuvusi savā dzīvē."

Ko no Lēdijas Gāgas - aktrises - varam gaidīt nākotnē? "Man patīk personīgi un profesionāli iepazīt režisorus un citus aktierus. Es arvien vairāk sajūsminos par iespēju būt daļai no kopienas, es priecājos dabiski un organiski kļūt par daļu no projektiem, kas ir piemēroti visiem māksliniekiem. Man ir šī privilēģija, un tā ir brīnišķīga.

Tāpēc runa nav par lūgšanām, lai es iegūtu darbu, bet gan par to, kā mēs varam radīt kaut ko nozīmīgu, kas liks sabiedrībai smaidīt.

Tas būs kaut kas tāds, par ko es būšu daudz domājusi un ieguldījusi tikpat daudz laika, darba, enerģijas un mīlestības [kā "Guči namā"]," intervijā sacīja Gāga.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu